TRAIL OF ALPACAS

En reise i USA

Velkommen! Dette er Thea og Henrik sin reiseblogg  (alpacaer har egentlig ingenting med saken å gjøre, de er bare sykt søte). Vi skal på et lite eventyr rundt i USA mai – august 2018 og ønsker å dele! Følg med! 😉

Akkurat nå
📍 Siste uke i LA 🙁
🎵 P2
🍸 Villager chocolate natural coconut water

Trader Joes

Trader Joes

Nå kommer verdens mest nerdete innlegg, beklager på forhånd. Jeg elsker matbutikker – det er kanskje den morsomste typen butikk som finnes, og da spesielt i utlandet hvor de har ting vi ikke har i Norge. Heldigvis er Henrik (ganske) lik, så jeg får han med på å vandre rundt i matbutikken leeenge med en kaffe i hånden (elsker at de alltid har Starbucks ved inngangen til matbutikker her).

En av de butikkene jeg husker best fra barndommen min i USA er Trader Joes, som mamma handlet på støtt og stadig. Nå var det min tur til å utforske og det eeeeer så gøy! De har for det meste kun sitt eget merke, og butikkene er veldig «joviale».. de ansatte går med Hawaii skjorter og hele lokalet er skikkelig koselig, med hjemmelaget prislapper på produktene og søte pakninger. Produktene er innovative og vanskelig å finne andre steder, og best av alt- de har relativt lave priser! Altså, de har blant annet morsomme ting som peach bellini syltetøy, matcha-mandelmelk, pita chips med parmesan og hvitløk og “everything bagel” krydder (skal ta med meg 5 stk hjem). De har også sine egne viner som er gode til en veldig fin pris! Også har de en stor avdeling med spennende ferdig-salater, sandwiches, wraps osv.

Vi har vært innom en del ganger nå og sist tok jeg med kameraet mitt for å dokumentere de morsomme og digge tingene de har! Kanskje man får litt inspirasjon? Eller kanskje du skal til USA snart og kan sjekke det ut selv- lucky you! De legger ut produktnyheter støtt og stadig her, så hvis du er som meg er det gøy å følge litt med.

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Vi har brukt en god del tid på Main Street, som er en relativt lang gate mellom Santa Monica (3rd street promenade-ish) og Venice. Vi går forbi main street når vi skal ned på stranda, og kjører scooter på den bort til Santa Monica, og det er en gate med kule steder, derfor tenkte jeg å tipse om litt steder å besøke der! Santa Monica kommer i neste innlegg.

På Main Street finner du litt av hvert av kafeer, shopping og restauranter. Når det gjelder kaffe så anbefales en tur innom Dogtown coffee, som jeg skrev om her, et historisk sted med god kaffe (og sikkert god mat). Espresso Cielo er lengre mot Venice men også veldig koselig, og Groundwork Coffee er en lokal kaffeshop med god kaffe! Du finner også et sted som heter The Victorian her, som det tok oss litt tid å skjønne hva er (og er enda litt usikre, haha). Det er tre etasjer: nederst finner du The Basement Tavern som er litt mer bar / utested med livemusikk i helgene (kult sted!), i hovedetasjen er det en restaurant som heter Mamacitas, og en kjempefin bar. Her satt vi og drakk happy hour drinker her om dagen, med en kjempeflink pianist som bakgrunnsmusikk. Det er fint dekorert ute med store trær, lyslenker og palmer! I øverste etasje er det et utested (gaybar) som heter Birdcage, som vi ikke har fått sjekket ut. Jeg tror du også kan ha eventer / bryllup osv. her, så det er ikke sikkert at alt alltid er åpent. Ellers er Ashland Hill bra for øl og GT (og de har et uteområde).

Det er mange restauranter på Main Street, og de jeg vil anbefale er Stella Barra pizza (prøv den med proscuitto og egg, nam!), Jinyah ramen bar (fordi ramen slår aldri feil) og Lulu Cocina Mexicana (rimelig, men tacoene var ikke det beste jeg har smakt). Alle disse har også happy hour, så sjekk det ut hvis du skal innom. Brick + Mortar skal visst være bra for større grupper, og har forskjellige deals hver dag. Manchego skal visst ha god tapas, og M Street Kitchen skal ha fått bra reviews, spesielt for sine egge-sandwiches. Urth Caffé er en organisk kafé som ser skikkelig koselig ut, og er sikkert bra for lunsj eller frokost. Hver tirsdag har de et food truck event ved Heritage Square (der hvor the Victorian ligger). Det varierer litt hva slags og hvor mange food trucks som er der, men ta med et pledd og en flaske vin så lover jeg at det er koselig! På søndager er det farmers marked på samme sted, med de beste jordbærene jeg har smakt (se innlegg her).

Når det gjelder shopping er det litt forskjellig her. Det er en stooor Muji butikk (som jeg savner i Norge!) som bl.a. har bra reiseeffekter, hvis du trenger det. ZJs Boarding House er mekka for skateboardere og surfere, Henrik kjøpte brettet sitt her. Buffalo Exchange er en kul bruktbutikk hvor hvem som helst kan levere klær, men de er nøye på å plukke ut fine ting – til fine priser! Planet Blue er den bohemske jentas drømmebutikk, og de selger bl.a. merker som Love & Lemons – stor, fin og luftig, og også herreklær! Jeg har ikke vært innom så mye mer, men det er flere butikker som ser spennende ut!

Griffith Observatory

Griffith Observatory

På torsdag fikk vi endelig dratt til Griffith Observatory! De fleste kjenner det kanskje igjen fra LaLa Land? Det er et stort observatoriet høyt oppe i fjellene i LA, med kikkerter og fantastisk utsikt. Man kan kjøre helt opp men det er ofte begrenset med plasser, så vi tok bena fatt og gikk en halvtimes tur opp. Kjør til The Trails Café og parker der, gå inn i parken og ta turen som går til venstre for å få best utsikt kjappest (men også mest stigning). Du ser både observatoriet over deg og HELE LA, det er helt fantastisk! Vi gikk opp rundt halv 8, og var oppe akkurat når solen gikk ned (sammen med en hel haug med andre mennesker). Så fin utsikt til hele LA, dalene, Hollywood skiltet.. og den oransje himmelen.. wow.

Vi ruslet rundt på observatoriet en stund og leste oss opp på fakta om hvorfor California er så bra sted å se på himmelen fra (lite forurensning og klar himmel), om meteorittene som har truffet USA (første gang en dame ble truffet var i 1954 i Alabama, da hun lå og sov og meteoritten falt igjennom taket hennes og opp på henne) og hvordan teleskoper fungerer. De har en kjempestor teleskop der som du kan se i, men det var så lang kø at vi ikke gadd det. Uansett et fantastisk sted å utforske og ha vært på! Vi gikk ned igjen og hadde heldigvis med hodelykt, for det var MØRKT. Det var også en fyr som prøvde å skremme oss og sa creepy ord fra mørket, wæh, så ikke gå der alene… hehe.

Baseball kamp på Dodgers stadium

Baseball kamp på Dodgers stadium

På onsdag var det duket for Dodgers kamp, som spiller baseball, mot Texas Rangers! Jeg var så lei meg for at vi ikke fikk sett en Red Sox kamp da vi var i Boston, for etter 3 år i Massachusetts kunne jeg ikke bli annet enn Red Sox-fan, haha, så jeg ville gjerne ta med Henrik på det, men de spilte borte. Men vi fikk hvertfall dratt og sett på kamp, og det var så gøy! Baseball er ikke den mest spennende sporten, for det er ikke så ofte det faktisk skjer noe, men når det først skjer noe – da skjer det mye! Det ble til og med slosskamp, og hele publikum gikk bananas og stod og skreik ned, haha. Jeg spilte softball (jenteversjonen) da jeg var yngre, og husket overraskende mye av reglene, selv om det er mange rare regler og..

Det er noe helt spesielt med å være på en kamp i statene, uansett hva slags. Hele atmosfæren og stemningen er gira – alle er der for å heie på laget sitt. Du får kjøpt ALT mulig av klær, tilbehør og andre souvenirer for laget, og masse forskjellig mat og drikke. Vi måtte jo kjøpe nachos som var bokstavelig talt dynket i smeltet ost, som kom i en plastikk rangers-hatt, haha. Det skjer alltid noe i pausene, kamera som filmer de som danser rundt om kring, konkurranser mot spillerene osv. Vi dro etter 7th inning (av 9) og tok Uber hjem. Det var kjempebra opplegg for Uber – du booker på mobilen, går til et spesielt område på parkeringsplassen med benker osv. og når bilen din kommer sender han deg nummeret på plassen sin som du går ut til, genialt!

Alt i alt var det en morsom og fin opplevelse! Jeg skulle gjerne dratt på amerikansk fotball kamp også, det er nesten enda morsommere. Alle tailgater ute på gaten i bilene sine og setter opp skikkelig camp før kampen, også er det jo mye mer action i kampen, cheerleadere osv. Spesielt på college, der tok det helt av! Uansett så bør man prøve å få med seg en eller annen kamp, verdt det!

Abbot Kinney Boulevard

Abbot Kinney Boulevard

Venice har blomstret de siste årene, spesielt med gaten Abbot Kinney som består av unike butikker med alt fra klær til oppblåsbare flamingoer og en hel haug med kule restauranter, barer og kafeer. Listen over steder jeg vil spise der er laaang haha. Vi har fått vært der et par ganger og ruslet nå, og jeg har jo allerede tipset om Salt & Straw og Blue Donuts. Jeg har prøvd å samle litt tips om hva som virkelig er verdt å gå innom på gaten, selv om det sikkert er mye mer! Generelt sett er gaten kjempekul, og alle lokalene har morsomme detaljer og fin branding – så det er verdt å gå rundt på den bare for å se og!

Spise og drikke

 

Vi spiste en skikkelig god frokost på The Tasting Kitchen for litt siden, bestående av vafler med fritert kylling og tomat-egg-polenta greie, og bloody mary selvfølgelig! Skikkelig fint lokale og behagelig stemning. De har visst god lunsj og middag og, og jeg har hørt at de har Venice sine beste cocktails! Vi var også å spiste lunsj på Gjelina i går (endelig). De har en laaaang venteliste, så skal du dit, book tidlig! Vi fikk heldigvis bord til lunsj ute, skikkelig koselig. SYKT god mat, wow, skjønner at dette stedet er populært. Vi delte kylling+andelever, en pizza med løk og chevre bl.a., også TO desserterer (var så mye godt, kunne ikke bare velge en). Litt dyrere enn andre steder, men verdt det! Du finner også den berømte The Butchers Daughter her, og der er det alltid stappfullt, så ville nok booket. Wabi-Sabi Sushi så skikkelig kult ut det og, men hadde litt sånn halvveis reviews, så vi droppet det.

Ellers har vi tatt en øl på The Otheroom, som har store åpne vinduer ut mot gata, hyggelig sted. Og husk å prøv en is på Salt & Straw! Blue Bottle Coffee og Toms Roasting Co (inni Toms butikken) er bra steder for kaffe.

Shopping

 

Okei den kuleste butikken var helt klart Grow. De kaller seg et “boutique design studio” og de har alt mulig rart av morsomme interiør og hageting! Der må man dra innom bare for å titte. Burro og Urbanic Paper Boutique er butikker som også består av masse nips, bl.a. fine og morsomme kort og fine smykker. Det finnes en hel butikk kun med sokker der som heter Fun Socks, verdt å se. Principessa er en stor butikk med bohemske sommerklær til jenter, i “Venice stil” som de sier selv, mye fint! Stone Cold Fox har også alt fra kjoler til badetøy i god kvalitet. På Heist finner du designerklær på rekke og rad, og butikken er stor og innbydende. Eller så finner du flere store designere her, som Rag & Bone go Current/Elliot, og Aesop, Pixi, Smashbox ++ De fleste butikkene er dyrere og du finner ikke typiske kjedebutikker som Zara og H&M Her, da kan du dra til Santa Monica å handle 🙂

Sunset

Sunset

Hei dere, en liten oppdatering fra oss her borte. Kl. er ti om morningen og jeg sitter her og drikker kaffe og blogger mens jeg venter på at Henrik skal komme tilbake fra joggetur (flinkingen). I morgen har vi faktisk vært her i 6 (!) hele uker, det vil si halve turen er ferdig! Det har gått så fort, og man blir ganske fort vant til en ferie-livsstil, hehe. Våkne opp når man vil, bruke goood tid på å nyte kaffen med nyhetene, blogger, Instagram og P2 i bakgrunnen hver morgen er ganske luksus.

Siden det er siste uken vår i LA prøver vi å få gjort unna det siste som står på “vi vil gjøre i LA listen,” det vil si se Griffith Observatory og dra på baseball kamp. Ellers er vi på stranda, drar ut å spiser og drikker, rusler rundt, kjører rundt, leser bøker og lager god mat.. sånne ting. Det er så mange flere restauranter, strender og kafeer å prøve.. men man kan ikke rekke alt, selv ikke på 5 uker. Jeg har ihvertfall mange flere tips på lager som kommer snart! På søndag får vi BESØK av 5 flotte mennesker og det gleder vi oss så til! Da blir det fullt leven i 17 dager, også blir det fire chille uker i camper-vanen.

I slutten av forrige uke fikk vi endelig tatt turen ned til stranda for å se solnedgangen, noe jeg har mast om en stund nå, haha. Det er problemet når du har så god tid et sted, det er plutselig masse du ikke får gjort fordi du hele tiden tenker at “jaja, jeg har masse tid igjen.” Kjenner igjen problemet fra studieårene mine i London. Uansett, vi spiste kjempegod pizza på Main street nedi gata og kjøpte med oss en flaske rødvin til stranda. Det blåste masse, og var ikke spesielt varmt, men det var SÅ fint- wow! Solnedganger er jo generelt fint da men, hele settingen var så koselig. Og helt klar himmel, uendelig strand og digg musikk.. da blir det bra.

Sweet things

Sweet things

Donuts er så og si det beste jeg kan få. De som sier at de ikke liker donuts, de har ikke smakt ordentlig donuts.. bare sier det 🙂 hehe. Så vi har fått testet ut to donut-sjapper i nærheten av oss, pluss et iskrem sted som jeg tenkte å tips om! 🍦

Sidecar Doughnuts & Coffee 🍩

631 Wilshire Blvd, Santa Monica

Okei, disse donutene VANT! Vi var her på International Doughnut Day (ja, det finnes) og det var laaang kø ut døra. Men når vi kom frem og fikk med oss to donuts og iskaffer var det SÅ verdt det. Jeg kjøpte en med ‘brown butter & sea salt’, og Henrik kjøpte ‘huckleberry’ som var så fersk at det rant av glazen! De var så gode – ikke for mye, men mye smak likevel. DRA HIT – så verdt de 3-5$! De lager de ferske igjennom hele dagen, så du er garantert ferske doughnuts!

 

Salt & Straw 🍦

 1357 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne iskrem-sjappa fant vi da vi gikk nedover Abbot Kinney og så den lengste køen i verden (dette var en søndag), så vi fant ut at vi måtte tilbake og teste. Vi dro dit i går og da var det ingen kø, så anbefales nok på en ukedag! De har masse spennende smaker som olive & goat cheese og avokado, men vi gikk for litt mer safe smaker. Vi bestilte en flight (11.50$), sånn som på Mikkeller, hvor du får fire is-krem du kan smake – genialt! Min favoritt var nok ‘Sea salt with Caramel ribbons’ og Henrik likte ‘Salten, Malted, Chocolate Chip cookie Dough’.

 

Blue Star Donuts 🍩

1142 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne sjappa ligger også på Abbot Kinney, og det var også kjempe digg, og mektig! De er større enn de på Sidecar, så de blir litt heftigere. Vi testet ‘Real Maple Bacon’ (måtte bare) og ‘Mexican Hot Chocolate’, og jeg skal innrømme at begge ble litt i meste laget, så jeg tror jeg ville gått for noe litt mer basic. Men de var gode, og de får masse skryt, så hvis du er i området er det verdt det (kanskje del en med noen?)

 

Escondido Falls

Escondido Falls

På tirsdag tidligere denne uken kjørte vi tilbake til Malibu for å hike opp til Escondido Falls! Det er en tur på ca 7-8 km., hvor du kommer opp til et vakkert område med foss. Det var ganske overskyet men varmt, så perfekt turvær! Det første vi møtte var en (heldigvis død) slange, og da kan jeg med glede si at Henrik skvatt mest heheh (jeg er reddharen i forholdet). Så vi trampet oss igjennom deler av turen, og så både firfirsler og kaniner, men ingen flere slanger.

Turen var lettere enn vi hadde trodd og vi var oppe på ca. 40 minutter. Dessverre har det ikke regnet her på en stund og “fossen” var bare litt vann som rant ned langs fjellkanten, men det var veldig fint der! De har også installert tau så du kan klatre opp til toppen av fossen som skal være veldig fint, men vi gjorde ikke det denne gangen. Så gikk vi ned igjen og kjørte til en strand for å spise sandwichene vi hadde tatt med. En veldig fin tur, anbefales hvis du har litt tid i LA! Kjør til Winding Way og parker bilen (koster 8$).

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Hva gjør du når du kjøper en aaaalt for søt sprudlende vin / prosecco / cava osv.? Du lager en drink med det! Dette problemet dukket opp i går da jeg poppet en “Californian sparkling wine” jeg kjøpte første dagen vår i LA. Vel, den var en smule søtere enn jeg hadde sett for meg, og ikke drikanes. Så da ble det en typ boble-margarita, og den ble frisk og god! Deler oppskriften her i tilfelle noen får samme problem 🙂

For én drink:
1,5 oz tequila
1 oz cointreau / triple sec
3 oz lime juice / margarita mix (skvis gjerne oppi litt ekstra lime hvis du bruker margarita mix)
Isbiter
Ca. 5 oz søte bobler (eller ikke-søt, sikkert godt det og!)

Lag en margarita først i et høyt glass (som vinglass f.eks). Blant tequila, triple sec, margarita mix og evt. litt ekstra lime. Ta masse isbiter oppi og topp med boblene! Blir den for søt kan du balansere med mer lime og tequila 🙂

The Venice Canals

The Venice Canals

Vet dere hvorfor Venice kanalene er der? Og hvorfor det heter Venice? Det var nemlig en fyr som het Abbot Kinney (som nå også er Venice sin mest kjente gate) som kjøpte et stort område ved kysten i LA. Han ønsket å lage noe lignende kanalene i Venezia i Italia.. derav navnet Venice. Dette var i 1905, og han lagde mange flotte kanaler med broer og gondoler for å selge hus / tomter i området. Men med introduksjonen av biler begynte stedet å forfalle.. og dessverre tok det laaang tid før folk så sjarmen i stedet og pusset det opp. Men det skjedde heldigvis i 1992, og i 1993 åpnet det igjen! Og nå kan man rusle rundt der og se på de sjarmerende husene og (dessverre ganske møkkette) kanalene.

Stedet gikk over alle forventninger for meg, og jeg tror jeg knipset biler av 50% av husene fordi det var så mye fint og kult og sjarmerende! Fra bittesmå hytter som kunne passet inn på Cape Cod, til funkiser med giga-vinduer og kunsteriske hus helt dekket i rosa og lilla blomster. Også var det masse ‘quirky’ detaljer .. noen hadde badeender på verandaen, et hus hadde stupedame foran på huset og noen flamingo-gjerdet (er bilder av alle, se om du finner de!) I tillegg var alle uteområdene så fine – med lykter i trærne, lyslenker, svære palmer og jazz musikk.. åh kan ikke noen bare kjøpe et hus her a? Ligger et ute til 30 millioner her og her, hehehe.

Trader Joes

Trader Joes

Nå kommer verdens mest nerdete innlegg, beklager på forhånd. Jeg elsker matbutikker – det er kanskje den morsomste typen butikk som finnes, og da spesielt i utlandet hvor de har ting vi ikke har i Norge. Heldigvis er Henrik (ganske) lik, så jeg får han med på å vandre rundt i matbutikken leeenge med en kaffe i hånden (elsker at de alltid har Starbucks ved inngangen til matbutikker her).

En av de butikkene jeg husker best fra barndommen min i USA er Trader Joes, som mamma handlet på støtt og stadig. Nå var det min tur til å utforske og det eeeeer så gøy! De har for det meste kun sitt eget merke, og butikkene er veldig «joviale».. de ansatte går med Hawaii skjorter og hele lokalet er skikkelig koselig, med hjemmelaget prislapper på produktene og søte pakninger. Produktene er innovative og vanskelig å finne andre steder, og best av alt- de har relativt lave priser! Altså, de har blant annet morsomme ting som peach bellini syltetøy, matcha-mandelmelk, pita chips med parmesan og hvitløk og “everything bagel” krydder (skal ta med meg 5 stk hjem). De har også sine egne viner som er gode til en veldig fin pris! Også har de en stor avdeling med spennende ferdig-salater, sandwiches, wraps osv.

Vi har vært innom en del ganger nå og sist tok jeg med kameraet mitt for å dokumentere de morsomme og digge tingene de har! Kanskje man får litt inspirasjon? Eller kanskje du skal til USA snart og kan sjekke det ut selv- lucky you! De legger ut produktnyheter støtt og stadig her, så hvis du er som meg er det gøy å følge litt med.

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Vi har brukt en god del tid på Main Street, som er en relativt lang gate mellom Santa Monica (3rd street promenade-ish) og Venice. Vi går forbi main street når vi skal ned på stranda, og kjører scooter på den bort til Santa Monica, og det er en gate med kule steder, derfor tenkte jeg å tipse om litt steder å besøke der! Santa Monica kommer i neste innlegg.

På Main Street finner du litt av hvert av kafeer, shopping og restauranter. Når det gjelder kaffe så anbefales en tur innom Dogtown coffee, som jeg skrev om her, et historisk sted med god kaffe (og sikkert god mat). Espresso Cielo er lengre mot Venice men også veldig koselig, og Groundwork Coffee er en lokal kaffeshop med god kaffe! Du finner også et sted som heter The Victorian her, som det tok oss litt tid å skjønne hva er (og er enda litt usikre, haha). Det er tre etasjer: nederst finner du The Basement Tavern som er litt mer bar / utested med livemusikk i helgene (kult sted!), i hovedetasjen er det en restaurant som heter Mamacitas, og en kjempefin bar. Her satt vi og drakk happy hour drinker her om dagen, med en kjempeflink pianist som bakgrunnsmusikk. Det er fint dekorert ute med store trær, lyslenker og palmer! I øverste etasje er det et utested (gaybar) som heter Birdcage, som vi ikke har fått sjekket ut. Jeg tror du også kan ha eventer / bryllup osv. her, så det er ikke sikkert at alt alltid er åpent. Ellers er Ashland Hill bra for øl og GT (og de har et uteområde).

Det er mange restauranter på Main Street, og de jeg vil anbefale er Stella Barra pizza (prøv den med proscuitto og egg, nam!), Jinyah ramen bar (fordi ramen slår aldri feil) og Lulu Cocina Mexicana (rimelig, men tacoene var ikke det beste jeg har smakt). Alle disse har også happy hour, så sjekk det ut hvis du skal innom. Brick + Mortar skal visst være bra for større grupper, og har forskjellige deals hver dag. Manchego skal visst ha god tapas, og M Street Kitchen skal ha fått bra reviews, spesielt for sine egge-sandwiches. Urth Caffé er en organisk kafé som ser skikkelig koselig ut, og er sikkert bra for lunsj eller frokost. Hver tirsdag har de et food truck event ved Heritage Square (der hvor the Victorian ligger). Det varierer litt hva slags og hvor mange food trucks som er der, men ta med et pledd og en flaske vin så lover jeg at det er koselig! På søndager er det farmers marked på samme sted, med de beste jordbærene jeg har smakt (se innlegg her).

Når det gjelder shopping er det litt forskjellig her. Det er en stooor Muji butikk (som jeg savner i Norge!) som bl.a. har bra reiseeffekter, hvis du trenger det. ZJs Boarding House er mekka for skateboardere og surfere, Henrik kjøpte brettet sitt her. Buffalo Exchange er en kul bruktbutikk hvor hvem som helst kan levere klær, men de er nøye på å plukke ut fine ting – til fine priser! Planet Blue er den bohemske jentas drømmebutikk, og de selger bl.a. merker som Love & Lemons – stor, fin og luftig, og også herreklær! Jeg har ikke vært innom så mye mer, men det er flere butikker som ser spennende ut!

Griffith Observatory

Griffith Observatory

På torsdag fikk vi endelig dratt til Griffith Observatory! De fleste kjenner det kanskje igjen fra LaLa Land? Det er et stort observatoriet høyt oppe i fjellene i LA, med kikkerter og fantastisk utsikt. Man kan kjøre helt opp men det er ofte begrenset med plasser, så vi tok bena fatt og gikk en halvtimes tur opp. Kjør til The Trails Café og parker der, gå inn i parken og ta turen som går til venstre for å få best utsikt kjappest (men også mest stigning). Du ser både observatoriet over deg og HELE LA, det er helt fantastisk! Vi gikk opp rundt halv 8, og var oppe akkurat når solen gikk ned (sammen med en hel haug med andre mennesker). Så fin utsikt til hele LA, dalene, Hollywood skiltet.. og den oransje himmelen.. wow.

Vi ruslet rundt på observatoriet en stund og leste oss opp på fakta om hvorfor California er så bra sted å se på himmelen fra (lite forurensning og klar himmel), om meteorittene som har truffet USA (første gang en dame ble truffet var i 1954 i Alabama, da hun lå og sov og meteoritten falt igjennom taket hennes og opp på henne) og hvordan teleskoper fungerer. De har en kjempestor teleskop der som du kan se i, men det var så lang kø at vi ikke gadd det. Uansett et fantastisk sted å utforske og ha vært på! Vi gikk ned igjen og hadde heldigvis med hodelykt, for det var MØRKT. Det var også en fyr som prøvde å skremme oss og sa creepy ord fra mørket, wæh, så ikke gå der alene… hehe.

Baseball kamp på Dodgers stadium

Baseball kamp på Dodgers stadium

På onsdag var det duket for Dodgers kamp, som spiller baseball, mot Texas Rangers! Jeg var så lei meg for at vi ikke fikk sett en Red Sox kamp da vi var i Boston, for etter 3 år i Massachusetts kunne jeg ikke bli annet enn Red Sox-fan, haha, så jeg ville gjerne ta med Henrik på det, men de spilte borte. Men vi fikk hvertfall dratt og sett på kamp, og det var så gøy! Baseball er ikke den mest spennende sporten, for det er ikke så ofte det faktisk skjer noe, men når det først skjer noe – da skjer det mye! Det ble til og med slosskamp, og hele publikum gikk bananas og stod og skreik ned, haha. Jeg spilte softball (jenteversjonen) da jeg var yngre, og husket overraskende mye av reglene, selv om det er mange rare regler og..

Det er noe helt spesielt med å være på en kamp i statene, uansett hva slags. Hele atmosfæren og stemningen er gira – alle er der for å heie på laget sitt. Du får kjøpt ALT mulig av klær, tilbehør og andre souvenirer for laget, og masse forskjellig mat og drikke. Vi måtte jo kjøpe nachos som var bokstavelig talt dynket i smeltet ost, som kom i en plastikk rangers-hatt, haha. Det skjer alltid noe i pausene, kamera som filmer de som danser rundt om kring, konkurranser mot spillerene osv. Vi dro etter 7th inning (av 9) og tok Uber hjem. Det var kjempebra opplegg for Uber – du booker på mobilen, går til et spesielt område på parkeringsplassen med benker osv. og når bilen din kommer sender han deg nummeret på plassen sin som du går ut til, genialt!

Alt i alt var det en morsom og fin opplevelse! Jeg skulle gjerne dratt på amerikansk fotball kamp også, det er nesten enda morsommere. Alle tailgater ute på gaten i bilene sine og setter opp skikkelig camp før kampen, også er det jo mye mer action i kampen, cheerleadere osv. Spesielt på college, der tok det helt av! Uansett så bør man prøve å få med seg en eller annen kamp, verdt det!

Abbot Kinney Boulevard

Abbot Kinney Boulevard

Venice har blomstret de siste årene, spesielt med gaten Abbot Kinney som består av unike butikker med alt fra klær til oppblåsbare flamingoer og en hel haug med kule restauranter, barer og kafeer. Listen over steder jeg vil spise der er laaang haha. Vi har fått vært der et par ganger og ruslet nå, og jeg har jo allerede tipset om Salt & Straw og Blue Donuts. Jeg har prøvd å samle litt tips om hva som virkelig er verdt å gå innom på gaten, selv om det sikkert er mye mer! Generelt sett er gaten kjempekul, og alle lokalene har morsomme detaljer og fin branding – så det er verdt å gå rundt på den bare for å se og!

Spise og drikke

 

Vi spiste en skikkelig god frokost på The Tasting Kitchen for litt siden, bestående av vafler med fritert kylling og tomat-egg-polenta greie, og bloody mary selvfølgelig! Skikkelig fint lokale og behagelig stemning. De har visst god lunsj og middag og, og jeg har hørt at de har Venice sine beste cocktails! Vi var også å spiste lunsj på Gjelina i går (endelig). De har en laaaang venteliste, så skal du dit, book tidlig! Vi fikk heldigvis bord til lunsj ute, skikkelig koselig. SYKT god mat, wow, skjønner at dette stedet er populært. Vi delte kylling+andelever, en pizza med løk og chevre bl.a., også TO desserterer (var så mye godt, kunne ikke bare velge en). Litt dyrere enn andre steder, men verdt det! Du finner også den berømte The Butchers Daughter her, og der er det alltid stappfullt, så ville nok booket. Wabi-Sabi Sushi så skikkelig kult ut det og, men hadde litt sånn halvveis reviews, så vi droppet det.

Ellers har vi tatt en øl på The Otheroom, som har store åpne vinduer ut mot gata, hyggelig sted. Og husk å prøv en is på Salt & Straw! Blue Bottle Coffee og Toms Roasting Co (inni Toms butikken) er bra steder for kaffe.

Shopping

 

Okei den kuleste butikken var helt klart Grow. De kaller seg et “boutique design studio” og de har alt mulig rart av morsomme interiør og hageting! Der må man dra innom bare for å titte. Burro og Urbanic Paper Boutique er butikker som også består av masse nips, bl.a. fine og morsomme kort og fine smykker. Det finnes en hel butikk kun med sokker der som heter Fun Socks, verdt å se. Principessa er en stor butikk med bohemske sommerklær til jenter, i “Venice stil” som de sier selv, mye fint! Stone Cold Fox har også alt fra kjoler til badetøy i god kvalitet. På Heist finner du designerklær på rekke og rad, og butikken er stor og innbydende. Eller så finner du flere store designere her, som Rag & Bone go Current/Elliot, og Aesop, Pixi, Smashbox ++ De fleste butikkene er dyrere og du finner ikke typiske kjedebutikker som Zara og H&M Her, da kan du dra til Santa Monica å handle 🙂

Sunset

Sunset

Hei dere, en liten oppdatering fra oss her borte. Kl. er ti om morningen og jeg sitter her og drikker kaffe og blogger mens jeg venter på at Henrik skal komme tilbake fra joggetur (flinkingen). I morgen har vi faktisk vært her i 6 (!) hele uker, det vil si halve turen er ferdig! Det har gått så fort, og man blir ganske fort vant til en ferie-livsstil, hehe. Våkne opp når man vil, bruke goood tid på å nyte kaffen med nyhetene, blogger, Instagram og P2 i bakgrunnen hver morgen er ganske luksus.

Siden det er siste uken vår i LA prøver vi å få gjort unna det siste som står på “vi vil gjøre i LA listen,” det vil si se Griffith Observatory og dra på baseball kamp. Ellers er vi på stranda, drar ut å spiser og drikker, rusler rundt, kjører rundt, leser bøker og lager god mat.. sånne ting. Det er så mange flere restauranter, strender og kafeer å prøve.. men man kan ikke rekke alt, selv ikke på 5 uker. Jeg har ihvertfall mange flere tips på lager som kommer snart! På søndag får vi BESØK av 5 flotte mennesker og det gleder vi oss så til! Da blir det fullt leven i 17 dager, også blir det fire chille uker i camper-vanen.

I slutten av forrige uke fikk vi endelig tatt turen ned til stranda for å se solnedgangen, noe jeg har mast om en stund nå, haha. Det er problemet når du har så god tid et sted, det er plutselig masse du ikke får gjort fordi du hele tiden tenker at “jaja, jeg har masse tid igjen.” Kjenner igjen problemet fra studieårene mine i London. Uansett, vi spiste kjempegod pizza på Main street nedi gata og kjøpte med oss en flaske rødvin til stranda. Det blåste masse, og var ikke spesielt varmt, men det var SÅ fint- wow! Solnedganger er jo generelt fint da men, hele settingen var så koselig. Og helt klar himmel, uendelig strand og digg musikk.. da blir det bra.

Sweet things

Sweet things

Donuts er så og si det beste jeg kan få. De som sier at de ikke liker donuts, de har ikke smakt ordentlig donuts.. bare sier det 🙂 hehe. Så vi har fått testet ut to donut-sjapper i nærheten av oss, pluss et iskrem sted som jeg tenkte å tips om! 🍦

Sidecar Doughnuts & Coffee 🍩

631 Wilshire Blvd, Santa Monica

Okei, disse donutene VANT! Vi var her på International Doughnut Day (ja, det finnes) og det var laaang kø ut døra. Men når vi kom frem og fikk med oss to donuts og iskaffer var det SÅ verdt det. Jeg kjøpte en med ‘brown butter & sea salt’, og Henrik kjøpte ‘huckleberry’ som var så fersk at det rant av glazen! De var så gode – ikke for mye, men mye smak likevel. DRA HIT – så verdt de 3-5$! De lager de ferske igjennom hele dagen, så du er garantert ferske doughnuts!

 

Salt & Straw 🍦

 1357 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne iskrem-sjappa fant vi da vi gikk nedover Abbot Kinney og så den lengste køen i verden (dette var en søndag), så vi fant ut at vi måtte tilbake og teste. Vi dro dit i går og da var det ingen kø, så anbefales nok på en ukedag! De har masse spennende smaker som olive & goat cheese og avokado, men vi gikk for litt mer safe smaker. Vi bestilte en flight (11.50$), sånn som på Mikkeller, hvor du får fire is-krem du kan smake – genialt! Min favoritt var nok ‘Sea salt with Caramel ribbons’ og Henrik likte ‘Salten, Malted, Chocolate Chip cookie Dough’.

 

Blue Star Donuts 🍩

1142 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne sjappa ligger også på Abbot Kinney, og det var også kjempe digg, og mektig! De er større enn de på Sidecar, så de blir litt heftigere. Vi testet ‘Real Maple Bacon’ (måtte bare) og ‘Mexican Hot Chocolate’, og jeg skal innrømme at begge ble litt i meste laget, så jeg tror jeg ville gått for noe litt mer basic. Men de var gode, og de får masse skryt, så hvis du er i området er det verdt det (kanskje del en med noen?)

 

Escondido Falls

Escondido Falls

På tirsdag tidligere denne uken kjørte vi tilbake til Malibu for å hike opp til Escondido Falls! Det er en tur på ca 7-8 km., hvor du kommer opp til et vakkert område med foss. Det var ganske overskyet men varmt, så perfekt turvær! Det første vi møtte var en (heldigvis død) slange, og da kan jeg med glede si at Henrik skvatt mest heheh (jeg er reddharen i forholdet). Så vi trampet oss igjennom deler av turen, og så både firfirsler og kaniner, men ingen flere slanger.

Turen var lettere enn vi hadde trodd og vi var oppe på ca. 40 minutter. Dessverre har det ikke regnet her på en stund og “fossen” var bare litt vann som rant ned langs fjellkanten, men det var veldig fint der! De har også installert tau så du kan klatre opp til toppen av fossen som skal være veldig fint, men vi gjorde ikke det denne gangen. Så gikk vi ned igjen og kjørte til en strand for å spise sandwichene vi hadde tatt med. En veldig fin tur, anbefales hvis du har litt tid i LA! Kjør til Winding Way og parker bilen (koster 8$).

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Hva gjør du når du kjøper en aaaalt for søt sprudlende vin / prosecco / cava osv.? Du lager en drink med det! Dette problemet dukket opp i går da jeg poppet en “Californian sparkling wine” jeg kjøpte første dagen vår i LA. Vel, den var en smule søtere enn jeg hadde sett for meg, og ikke drikanes. Så da ble det en typ boble-margarita, og den ble frisk og god! Deler oppskriften her i tilfelle noen får samme problem 🙂

For én drink:
1,5 oz tequila
1 oz cointreau / triple sec
3 oz lime juice / margarita mix (skvis gjerne oppi litt ekstra lime hvis du bruker margarita mix)
Isbiter
Ca. 5 oz søte bobler (eller ikke-søt, sikkert godt det og!)

Lag en margarita først i et høyt glass (som vinglass f.eks). Blant tequila, triple sec, margarita mix og evt. litt ekstra lime. Ta masse isbiter oppi og topp med boblene! Blir den for søt kan du balansere med mer lime og tequila 🙂

The Venice Canals

The Venice Canals

Vet dere hvorfor Venice kanalene er der? Og hvorfor det heter Venice? Det var nemlig en fyr som het Abbot Kinney (som nå også er Venice sin mest kjente gate) som kjøpte et stort område ved kysten i LA. Han ønsket å lage noe lignende kanalene i Venezia i Italia.. derav navnet Venice. Dette var i 1905, og han lagde mange flotte kanaler med broer og gondoler for å selge hus / tomter i området. Men med introduksjonen av biler begynte stedet å forfalle.. og dessverre tok det laaang tid før folk så sjarmen i stedet og pusset det opp. Men det skjedde heldigvis i 1992, og i 1993 åpnet det igjen! Og nå kan man rusle rundt der og se på de sjarmerende husene og (dessverre ganske møkkette) kanalene.

Stedet gikk over alle forventninger for meg, og jeg tror jeg knipset biler av 50% av husene fordi det var så mye fint og kult og sjarmerende! Fra bittesmå hytter som kunne passet inn på Cape Cod, til funkiser med giga-vinduer og kunsteriske hus helt dekket i rosa og lilla blomster. Også var det masse ‘quirky’ detaljer .. noen hadde badeender på verandaen, et hus hadde stupedame foran på huset og noen flamingo-gjerdet (er bilder av alle, se om du finner de!) I tillegg var alle uteområdene så fine – med lykter i trærne, lyslenker, svære palmer og jazz musikk.. åh kan ikke noen bare kjøpe et hus her a? Ligger et ute til 30 millioner her og her, hehehe.

Trader Joes

Trader Joes

Nå kommer verdens mest nerdete innlegg, beklager på forhånd. Jeg elsker matbutikker – det er kanskje den morsomste typen butikk som finnes, og da spesielt i utlandet hvor de har ting vi ikke har i Norge. Heldigvis er Henrik (ganske) lik, så jeg får han med på å vandre rundt i matbutikken leeenge med en kaffe i hånden (elsker at de alltid har Starbucks ved inngangen til matbutikker her).

En av de butikkene jeg husker best fra barndommen min i USA er Trader Joes, som mamma handlet på støtt og stadig. Nå var det min tur til å utforske og det eeeeer så gøy! De har for det meste kun sitt eget merke, og butikkene er veldig «joviale».. de ansatte går med Hawaii skjorter og hele lokalet er skikkelig koselig, med hjemmelaget prislapper på produktene og søte pakninger. Produktene er innovative og vanskelig å finne andre steder, og best av alt- de har relativt lave priser! Altså, de har blant annet morsomme ting som peach bellini syltetøy, matcha-mandelmelk, pita chips med parmesan og hvitløk og “everything bagel” krydder (skal ta med meg 5 stk hjem). De har også sine egne viner som er gode til en veldig fin pris! Også har de en stor avdeling med spennende ferdig-salater, sandwiches, wraps osv.

Vi har vært innom en del ganger nå og sist tok jeg med kameraet mitt for å dokumentere de morsomme og digge tingene de har! Kanskje man får litt inspirasjon? Eller kanskje du skal til USA snart og kan sjekke det ut selv- lucky you! De legger ut produktnyheter støtt og stadig her, så hvis du er som meg er det gøy å følge litt med.

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Vi har brukt en god del tid på Main Street, som er en relativt lang gate mellom Santa Monica (3rd street promenade-ish) og Venice. Vi går forbi main street når vi skal ned på stranda, og kjører scooter på den bort til Santa Monica, og det er en gate med kule steder, derfor tenkte jeg å tipse om litt steder å besøke der! Santa Monica kommer i neste innlegg.

På Main Street finner du litt av hvert av kafeer, shopping og restauranter. Når det gjelder kaffe så anbefales en tur innom Dogtown coffee, som jeg skrev om her, et historisk sted med god kaffe (og sikkert god mat). Espresso Cielo er lengre mot Venice men også veldig koselig, og Groundwork Coffee er en lokal kaffeshop med god kaffe! Du finner også et sted som heter The Victorian her, som det tok oss litt tid å skjønne hva er (og er enda litt usikre, haha). Det er tre etasjer: nederst finner du The Basement Tavern som er litt mer bar / utested med livemusikk i helgene (kult sted!), i hovedetasjen er det en restaurant som heter Mamacitas, og en kjempefin bar. Her satt vi og drakk happy hour drinker her om dagen, med en kjempeflink pianist som bakgrunnsmusikk. Det er fint dekorert ute med store trær, lyslenker og palmer! I øverste etasje er det et utested (gaybar) som heter Birdcage, som vi ikke har fått sjekket ut. Jeg tror du også kan ha eventer / bryllup osv. her, så det er ikke sikkert at alt alltid er åpent. Ellers er Ashland Hill bra for øl og GT (og de har et uteområde).

Det er mange restauranter på Main Street, og de jeg vil anbefale er Stella Barra pizza (prøv den med proscuitto og egg, nam!), Jinyah ramen bar (fordi ramen slår aldri feil) og Lulu Cocina Mexicana (rimelig, men tacoene var ikke det beste jeg har smakt). Alle disse har også happy hour, så sjekk det ut hvis du skal innom. Brick + Mortar skal visst være bra for større grupper, og har forskjellige deals hver dag. Manchego skal visst ha god tapas, og M Street Kitchen skal ha fått bra reviews, spesielt for sine egge-sandwiches. Urth Caffé er en organisk kafé som ser skikkelig koselig ut, og er sikkert bra for lunsj eller frokost. Hver tirsdag har de et food truck event ved Heritage Square (der hvor the Victorian ligger). Det varierer litt hva slags og hvor mange food trucks som er der, men ta med et pledd og en flaske vin så lover jeg at det er koselig! På søndager er det farmers marked på samme sted, med de beste jordbærene jeg har smakt (se innlegg her).

Når det gjelder shopping er det litt forskjellig her. Det er en stooor Muji butikk (som jeg savner i Norge!) som bl.a. har bra reiseeffekter, hvis du trenger det. ZJs Boarding House er mekka for skateboardere og surfere, Henrik kjøpte brettet sitt her. Buffalo Exchange er en kul bruktbutikk hvor hvem som helst kan levere klær, men de er nøye på å plukke ut fine ting – til fine priser! Planet Blue er den bohemske jentas drømmebutikk, og de selger bl.a. merker som Love & Lemons – stor, fin og luftig, og også herreklær! Jeg har ikke vært innom så mye mer, men det er flere butikker som ser spennende ut!

Griffith Observatory

Griffith Observatory

På torsdag fikk vi endelig dratt til Griffith Observatory! De fleste kjenner det kanskje igjen fra LaLa Land? Det er et stort observatoriet høyt oppe i fjellene i LA, med kikkerter og fantastisk utsikt. Man kan kjøre helt opp men det er ofte begrenset med plasser, så vi tok bena fatt og gikk en halvtimes tur opp. Kjør til The Trails Café og parker der, gå inn i parken og ta turen som går til venstre for å få best utsikt kjappest (men også mest stigning). Du ser både observatoriet over deg og HELE LA, det er helt fantastisk! Vi gikk opp rundt halv 8, og var oppe akkurat når solen gikk ned (sammen med en hel haug med andre mennesker). Så fin utsikt til hele LA, dalene, Hollywood skiltet.. og den oransje himmelen.. wow.

Vi ruslet rundt på observatoriet en stund og leste oss opp på fakta om hvorfor California er så bra sted å se på himmelen fra (lite forurensning og klar himmel), om meteorittene som har truffet USA (første gang en dame ble truffet var i 1954 i Alabama, da hun lå og sov og meteoritten falt igjennom taket hennes og opp på henne) og hvordan teleskoper fungerer. De har en kjempestor teleskop der som du kan se i, men det var så lang kø at vi ikke gadd det. Uansett et fantastisk sted å utforske og ha vært på! Vi gikk ned igjen og hadde heldigvis med hodelykt, for det var MØRKT. Det var også en fyr som prøvde å skremme oss og sa creepy ord fra mørket, wæh, så ikke gå der alene… hehe.

Baseball kamp på Dodgers stadium

Baseball kamp på Dodgers stadium

På onsdag var det duket for Dodgers kamp, som spiller baseball, mot Texas Rangers! Jeg var så lei meg for at vi ikke fikk sett en Red Sox kamp da vi var i Boston, for etter 3 år i Massachusetts kunne jeg ikke bli annet enn Red Sox-fan, haha, så jeg ville gjerne ta med Henrik på det, men de spilte borte. Men vi fikk hvertfall dratt og sett på kamp, og det var så gøy! Baseball er ikke den mest spennende sporten, for det er ikke så ofte det faktisk skjer noe, men når det først skjer noe – da skjer det mye! Det ble til og med slosskamp, og hele publikum gikk bananas og stod og skreik ned, haha. Jeg spilte softball (jenteversjonen) da jeg var yngre, og husket overraskende mye av reglene, selv om det er mange rare regler og..

Det er noe helt spesielt med å være på en kamp i statene, uansett hva slags. Hele atmosfæren og stemningen er gira – alle er der for å heie på laget sitt. Du får kjøpt ALT mulig av klær, tilbehør og andre souvenirer for laget, og masse forskjellig mat og drikke. Vi måtte jo kjøpe nachos som var bokstavelig talt dynket i smeltet ost, som kom i en plastikk rangers-hatt, haha. Det skjer alltid noe i pausene, kamera som filmer de som danser rundt om kring, konkurranser mot spillerene osv. Vi dro etter 7th inning (av 9) og tok Uber hjem. Det var kjempebra opplegg for Uber – du booker på mobilen, går til et spesielt område på parkeringsplassen med benker osv. og når bilen din kommer sender han deg nummeret på plassen sin som du går ut til, genialt!

Alt i alt var det en morsom og fin opplevelse! Jeg skulle gjerne dratt på amerikansk fotball kamp også, det er nesten enda morsommere. Alle tailgater ute på gaten i bilene sine og setter opp skikkelig camp før kampen, også er det jo mye mer action i kampen, cheerleadere osv. Spesielt på college, der tok det helt av! Uansett så bør man prøve å få med seg en eller annen kamp, verdt det!

Abbot Kinney Boulevard

Abbot Kinney Boulevard

Venice har blomstret de siste årene, spesielt med gaten Abbot Kinney som består av unike butikker med alt fra klær til oppblåsbare flamingoer og en hel haug med kule restauranter, barer og kafeer. Listen over steder jeg vil spise der er laaang haha. Vi har fått vært der et par ganger og ruslet nå, og jeg har jo allerede tipset om Salt & Straw og Blue Donuts. Jeg har prøvd å samle litt tips om hva som virkelig er verdt å gå innom på gaten, selv om det sikkert er mye mer! Generelt sett er gaten kjempekul, og alle lokalene har morsomme detaljer og fin branding – så det er verdt å gå rundt på den bare for å se og!

Spise og drikke

 

Vi spiste en skikkelig god frokost på The Tasting Kitchen for litt siden, bestående av vafler med fritert kylling og tomat-egg-polenta greie, og bloody mary selvfølgelig! Skikkelig fint lokale og behagelig stemning. De har visst god lunsj og middag og, og jeg har hørt at de har Venice sine beste cocktails! Vi var også å spiste lunsj på Gjelina i går (endelig). De har en laaaang venteliste, så skal du dit, book tidlig! Vi fikk heldigvis bord til lunsj ute, skikkelig koselig. SYKT god mat, wow, skjønner at dette stedet er populært. Vi delte kylling+andelever, en pizza med løk og chevre bl.a., også TO desserterer (var så mye godt, kunne ikke bare velge en). Litt dyrere enn andre steder, men verdt det! Du finner også den berømte The Butchers Daughter her, og der er det alltid stappfullt, så ville nok booket. Wabi-Sabi Sushi så skikkelig kult ut det og, men hadde litt sånn halvveis reviews, så vi droppet det.

Ellers har vi tatt en øl på The Otheroom, som har store åpne vinduer ut mot gata, hyggelig sted. Og husk å prøv en is på Salt & Straw! Blue Bottle Coffee og Toms Roasting Co (inni Toms butikken) er bra steder for kaffe.

Shopping

 

Okei den kuleste butikken var helt klart Grow. De kaller seg et “boutique design studio” og de har alt mulig rart av morsomme interiør og hageting! Der må man dra innom bare for å titte. Burro og Urbanic Paper Boutique er butikker som også består av masse nips, bl.a. fine og morsomme kort og fine smykker. Det finnes en hel butikk kun med sokker der som heter Fun Socks, verdt å se. Principessa er en stor butikk med bohemske sommerklær til jenter, i “Venice stil” som de sier selv, mye fint! Stone Cold Fox har også alt fra kjoler til badetøy i god kvalitet. På Heist finner du designerklær på rekke og rad, og butikken er stor og innbydende. Eller så finner du flere store designere her, som Rag & Bone go Current/Elliot, og Aesop, Pixi, Smashbox ++ De fleste butikkene er dyrere og du finner ikke typiske kjedebutikker som Zara og H&M Her, da kan du dra til Santa Monica å handle 🙂

Sunset

Sunset

Hei dere, en liten oppdatering fra oss her borte. Kl. er ti om morningen og jeg sitter her og drikker kaffe og blogger mens jeg venter på at Henrik skal komme tilbake fra joggetur (flinkingen). I morgen har vi faktisk vært her i 6 (!) hele uker, det vil si halve turen er ferdig! Det har gått så fort, og man blir ganske fort vant til en ferie-livsstil, hehe. Våkne opp når man vil, bruke goood tid på å nyte kaffen med nyhetene, blogger, Instagram og P2 i bakgrunnen hver morgen er ganske luksus.

Siden det er siste uken vår i LA prøver vi å få gjort unna det siste som står på “vi vil gjøre i LA listen,” det vil si se Griffith Observatory og dra på baseball kamp. Ellers er vi på stranda, drar ut å spiser og drikker, rusler rundt, kjører rundt, leser bøker og lager god mat.. sånne ting. Det er så mange flere restauranter, strender og kafeer å prøve.. men man kan ikke rekke alt, selv ikke på 5 uker. Jeg har ihvertfall mange flere tips på lager som kommer snart! På søndag får vi BESØK av 5 flotte mennesker og det gleder vi oss så til! Da blir det fullt leven i 17 dager, også blir det fire chille uker i camper-vanen.

I slutten av forrige uke fikk vi endelig tatt turen ned til stranda for å se solnedgangen, noe jeg har mast om en stund nå, haha. Det er problemet når du har så god tid et sted, det er plutselig masse du ikke får gjort fordi du hele tiden tenker at “jaja, jeg har masse tid igjen.” Kjenner igjen problemet fra studieårene mine i London. Uansett, vi spiste kjempegod pizza på Main street nedi gata og kjøpte med oss en flaske rødvin til stranda. Det blåste masse, og var ikke spesielt varmt, men det var SÅ fint- wow! Solnedganger er jo generelt fint da men, hele settingen var så koselig. Og helt klar himmel, uendelig strand og digg musikk.. da blir det bra.

Sweet things

Sweet things

Donuts er så og si det beste jeg kan få. De som sier at de ikke liker donuts, de har ikke smakt ordentlig donuts.. bare sier det 🙂 hehe. Så vi har fått testet ut to donut-sjapper i nærheten av oss, pluss et iskrem sted som jeg tenkte å tips om! 🍦

Sidecar Doughnuts & Coffee 🍩

631 Wilshire Blvd, Santa Monica

Okei, disse donutene VANT! Vi var her på International Doughnut Day (ja, det finnes) og det var laaang kø ut døra. Men når vi kom frem og fikk med oss to donuts og iskaffer var det SÅ verdt det. Jeg kjøpte en med ‘brown butter & sea salt’, og Henrik kjøpte ‘huckleberry’ som var så fersk at det rant av glazen! De var så gode – ikke for mye, men mye smak likevel. DRA HIT – så verdt de 3-5$! De lager de ferske igjennom hele dagen, så du er garantert ferske doughnuts!

 

Salt & Straw 🍦

 1357 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne iskrem-sjappa fant vi da vi gikk nedover Abbot Kinney og så den lengste køen i verden (dette var en søndag), så vi fant ut at vi måtte tilbake og teste. Vi dro dit i går og da var det ingen kø, så anbefales nok på en ukedag! De har masse spennende smaker som olive & goat cheese og avokado, men vi gikk for litt mer safe smaker. Vi bestilte en flight (11.50$), sånn som på Mikkeller, hvor du får fire is-krem du kan smake – genialt! Min favoritt var nok ‘Sea salt with Caramel ribbons’ og Henrik likte ‘Salten, Malted, Chocolate Chip cookie Dough’.

 

Blue Star Donuts 🍩

1142 Abbot Kinney Blvd, Venice

Denne sjappa ligger også på Abbot Kinney, og det var også kjempe digg, og mektig! De er større enn de på Sidecar, så de blir litt heftigere. Vi testet ‘Real Maple Bacon’ (måtte bare) og ‘Mexican Hot Chocolate’, og jeg skal innrømme at begge ble litt i meste laget, så jeg tror jeg ville gått for noe litt mer basic. Men de var gode, og de får masse skryt, så hvis du er i området er det verdt det (kanskje del en med noen?)

 

Escondido Falls

Escondido Falls

På tirsdag tidligere denne uken kjørte vi tilbake til Malibu for å hike opp til Escondido Falls! Det er en tur på ca 7-8 km., hvor du kommer opp til et vakkert område med foss. Det var ganske overskyet men varmt, så perfekt turvær! Det første vi møtte var en (heldigvis død) slange, og da kan jeg med glede si at Henrik skvatt mest heheh (jeg er reddharen i forholdet). Så vi trampet oss igjennom deler av turen, og så både firfirsler og kaniner, men ingen flere slanger.

Turen var lettere enn vi hadde trodd og vi var oppe på ca. 40 minutter. Dessverre har det ikke regnet her på en stund og “fossen” var bare litt vann som rant ned langs fjellkanten, men det var veldig fint der! De har også installert tau så du kan klatre opp til toppen av fossen som skal være veldig fint, men vi gjorde ikke det denne gangen. Så gikk vi ned igjen og kjørte til en strand for å spise sandwichene vi hadde tatt med. En veldig fin tur, anbefales hvis du har litt tid i LA! Kjør til Winding Way og parker bilen (koster 8$).

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Drink: Når du har en alt for søt flaske bobler

Hva gjør du når du kjøper en aaaalt for søt sprudlende vin / prosecco / cava osv.? Du lager en drink med det! Dette problemet dukket opp i går da jeg poppet en “Californian sparkling wine” jeg kjøpte første dagen vår i LA. Vel, den var en smule søtere enn jeg hadde sett for meg, og ikke drikanes. Så da ble det en typ boble-margarita, og den ble frisk og god! Deler oppskriften her i tilfelle noen får samme problem 🙂

For én drink:
1,5 oz tequila
1 oz cointreau / triple sec
3 oz lime juice / margarita mix (skvis gjerne oppi litt ekstra lime hvis du bruker margarita mix)
Isbiter
Ca. 5 oz søte bobler (eller ikke-søt, sikkert godt det og!)

Lag en margarita først i et høyt glass (som vinglass f.eks). Blant tequila, triple sec, margarita mix og evt. litt ekstra lime. Ta masse isbiter oppi og topp med boblene! Blir den for søt kan du balansere med mer lime og tequila 🙂

The Venice Canals

The Venice Canals

Vet dere hvorfor Venice kanalene er der? Og hvorfor det heter Venice? Det var nemlig en fyr som het Abbot Kinney (som nå også er Venice sin mest kjente gate) som kjøpte et stort område ved kysten i LA. Han ønsket å lage noe lignende kanalene i Venezia i Italia.. derav navnet Venice. Dette var i 1905, og han lagde mange flotte kanaler med broer og gondoler for å selge hus / tomter i området. Men med introduksjonen av biler begynte stedet å forfalle.. og dessverre tok det laaang tid før folk så sjarmen i stedet og pusset det opp. Men det skjedde heldigvis i 1992, og i 1993 åpnet det igjen! Og nå kan man rusle rundt der og se på de sjarmerende husene og (dessverre ganske møkkette) kanalene.

Stedet gikk over alle forventninger for meg, og jeg tror jeg knipset biler av 50% av husene fordi det var så mye fint og kult og sjarmerende! Fra bittesmå hytter som kunne passet inn på Cape Cod, til funkiser med giga-vinduer og kunsteriske hus helt dekket i rosa og lilla blomster. Også var det masse ‘quirky’ detaljer .. noen hadde badeender på verandaen, et hus hadde stupedame foran på huset og noen flamingo-gjerdet (er bilder av alle, se om du finner de!) I tillegg var alle uteområdene så fine – med lykter i trærne, lyslenker, svære palmer og jazz musikk.. åh kan ikke noen bare kjøpe et hus her a? Ligger et ute til 30 millioner her og her, hehehe.

Litt mer om oss

Litt om Thea 🙋🏻
En 27 år gammel jente  med mye driv som elsker å dele alt mulig på instagram og snapchat. Straks ferdig med en master i interaksjonsdesign og har tidligere blogget gjennom high school tid i USA og studietid i London. Er glad i enhjørninger 🦄, å lage nye matretter, interiør og være hostess 💃

Du finner meg på insta, @itsthea

Litt om Henrik 💁🏻‍♂️
En 26 år gammel gutt med skjegg som har en forkjærlighet for søte dyr og liker å lage lamper på fritiden. Jobber som automatiker på fabrikk midt i Oslo og skater eller snowboarder rundt i byen ellers. Liker å prøve nye typer øl 🍻, tatoveringer og spillkvelder🎲.

Du finner meg på insta, @Mostly_beers