12 juli, 2018

Møt ‘Bigfoot’!

(dette innlegget skulle ha blitt publisert for vel over en uke siden, vet ikke helt hva som skjedde men, her er det!)

God morgen (og happy 4th of july fra i går) fra Anchor Bay på Highway 1 kysten i California! I foregårs sa vi hade til vennene våre og hentet campervanen vår hos Escape Campervans rett utenfor San Franscisco. Henrik har snakket om å lage en campervan hjemme i flere år nå, så det er kjempegøy å teste ut og få litt tips og inspirasjon til hvordan vi kan gjøre det når vi kommer hjem. Escape har en hel haug med vans, alle malt i spreke farger av forskjellige kunstnere, kult konsept! Vi fikk en med en ape på siden som heter “Bigfoot”, hehe. Vanen har kjøkken med vask, propane stove, et lite kjøleskap og alt kjøkkenutstyret vi trenger. Inni kan man enten ha et bord med sofa eller seng! Masse oppbevaringsplass og god å kjøre (til tross for gammel biltype), så vi koser oss allerede.

Vi booket tre netter her på Anchor Bay campground til å begynne med for å passe på at vi hadde et sted å bo på 4th of july. Vi bor RETT ved siden av stranda (de har en stor, privat strand), og det har vært fantastisk deilig å sovne til bølgeskvulp. Her er det toaletter, dusjer, wifi og en liten landsby rett oppi gata med thai restaurant, kafé og butikk med alt mulig rart. Vi hadde forresten den mest fantastiske kjøreturen opp hit i går, med delvis solnedgang og den utrolige California kysten foran oss. Smale veier, nesten ingen biler og solen skinnende gjennom trærne når vi plutselig beveget oss inn i skog.. vi satt og måpte i flere timer. De fleste kjører jo mellom LA og San Francisco, men videre opp fra San Francisco er minst like fint!

Jeg har nesten aldri campet en dag i mitt liv, som jeg husker hvertfall, så dette er en læringsprosess. Nå har jeg akkurat tatt første oppvask i den lille vasken vår, og det gikk fint! Vi har også klart å lage suppe, egg og bacon og til og med biff med potetmos. Det er mye mennesker her og det skal være stille til 22, men det var litt liv i går på 4 juli. Det sykeste var himmelen.. jeg har ALDRI sett så mye stjerner før. Jeg gikk tilbake fra doen og bare måtte stoppe opp og måpe, og løp tilbake til Henrik for å be han se opp også. Vi tok med et pledd på stranden for å få det enda mørkere, la oss ned på det og bare nøyt. Vi fikk også tatt noen skikkelig fine bilder, og det ble ekstra bonus da noen skøyt opp fyrverkeri! Etterpå spilte vi kort og drakk rødvin (se det randome bilde vi fikk med rosa fyrverkri!), perfekt dag.

Vi har nesten ingen plan fremover, bortsett fra at vi vil prøve å boondocke mest mulig. Boondocking (eller dry camping som det også heter) betyr at man bare camper et sted uten fasiliteter / camping plass. Vi håper å finne noen fine steder på Highway 1 ut mot vannet vi kan stå! Vi skal ende opp i Seattle på 25 dager, så får vi se hvor vi drar 🙂

Så ja, mye babling nå, haha. Nå har jeg ihvertfall fått publisert de innleggene jeg ville, så tror jeg vi ender opp med noen dager uten dekning fremover (eller uker? haha, kjenner panikken stige.. neida). Men vi skal ta masse fine bilder så oppdaterer vi etterhvert 🙂