16 juli, 2018

Crater Lake & some waterfalls

Vi våknet opp på campingplassen etter å ha sovet hele 11 timer (så stille der og perfekt sove-temp) og telt myggestikk (jeg har 25 på bena) , så lagde vi frokost og pakket bilen. Da så jeg plutselig DET store insekte som klamret seg fast til gardinen i bilen og fikk helt panikk, men Henrik fikk den heldigvis ut.. selv om til og med han syntes den var ekkel.

Vi kjørte deretter til Mill Creek Falls og gikk tur. Skikkelig fint der, spesielt de store steinene (boulders) i elven som lagde fosser overalt i vannet. Vi vasset og gikk litt rundt, før turen gikk til Crater lake– en vulkan som sprengte for 77,000 år siden og har blitt fylt opp av regn og snø. Den er nå en sovende vulkan (du ser den på “øya” i midten) og nå er USAs dypeste innsjø (og den 9. dypeste i verden!).

Jeg vet ikke helt hva vi forventet.. vi så vel bare for oss en stor innsjø, så når vi måtte betale 25$ for å komme inn i parken og se den ble begge litt “er dette verdt det?”. Så sneglet vi oss oppover bakkene og plutselig – BAM! – den store innsjøen med det blåeste vannet vi noengang har sett! Det var så overraskende at vi måtte stoppe med en gang for å gå ut og se, haha. Vi kjørte til et utsiktspunkt på venstre side (Watchman Peak) og gikk ca. 1 km oppover for å få enda bedre utsikt, og det skuffet ikke. Vi spiste wraps og koste oss på toppen, Henrik med den nye kikkerten sin, før vi ruslet ned igjen. Jeg skulle ønske vi hadde tid til å kjøre rundt hele (ca. 50 kilometer), men vi var der litt sent så det ble ikke med denne gangen da vi måtte finne et sted å sove. Uansett, veldig veldig kult å ha sett!

Sovestedet denne kvelden ble en ny campingplass på en annen innsjø rett ved, Diamond Lake. Vi hadde skaffet oss myggspray denne gangen, og grillet pølser og lagde s’mores på bålet mens vi hørte på lydbok. Dagen etter dro vi videre til Tokotee Falls, en annen foss vi hadde hørt mye bra om. Vi håpet å kunne gå ned til basen og bade, men det var laget en sti så man fikk se den ovenfra. Uansett veldig fin, så får vi se etter en ny en til å bade i.