7 juli, 2018

Diverse på Highway 1

Som de fleste vet så er Pacific Coast Highway (Highway 1) helt fantastisk vakker. Den strekker seg langs California kysten og er kjent for å være en av de fineste kjøreturene i verden. Vi kjørte fra San Francisco ned til LA for tre år siden og det var en utrolig tur, og nå skulle vi kjøre deler av den igjen, bare andre veien. Vi fant plutselig ut at deler av den er stengt pga jordskred, så vi fikk ikke kjørt den som tenkt. Vi kjørte derfor opp til Carmel og kjørte nedover derfra for å se Bixby Bridge og deler av Big Sur (som er kjent for å være det vakreste området). Til tross for at det var ganske overskyet var det mye vakkert å se og ta bilder av! Her kommer bilder og oppsummering av stedene vi stoppet langs Highway 1.

Så dro vi til Carmel for å spise lunsj – en koselig liten by langs kysten. Vi endte opp på en gresk restaurant hvor det første som møtte oss var FULL dans og sang blant servitører og de som spiste der.. det ble en komisk situasjon med en litt hangry gjeng som oss, haha, men vi fikk dyttet i oss en digg gyros uansett. Så tittet vi litt i butikker før vi kjørte the “17 mile drive” for å se på fine hus og endte opp i nabobyen Monterey hvor vi skulle bo en natt. Vi spiste østers og fisk på en kjempekoselig restaurant rett på vannet (prøver å finne navnet), hvor vi til og med så otere som lekte rundt i vannet! Så spilte vi biljard og gikk syngende hjem. Her tok jeg tydeligvis veldig lite bilder.. hmm

Dagen etter kjørte vi til en skog med Redwood trær (noen av de største i verden). Trærne finnes litt rundt om kring i California, og det viktigste for oss var å se noen av de, så dette stoppet passet perfekt da det var på veien. Det var en veldig kul opplevelse – et av trærne hadde brent inni, men stammen er så tykk at det fortsatt sto, så man kunne gå inn i det! Etter en tur i skogen dro vi videre til Santa Cruz som er kjent for tivoliet deres langs havet. Her fikk vi slengt oss litt opp i lufta på diverse rides, og prøvd deep fried oreos (mest fordi vi bare måtte, men de var overraskende gode, haha). Vi spiste lunsj på en liten meksikansk restaurant som hadde billig og god, autentisk mat (Les Palmos Taco Bar). På kvelden nøyt vi sørstats grillmat med live musikk, og dro på ølbar hvor vi kunne tappe vår egen øl. Santa Cruz er en kjempekul by!