26 mai, 2018

El-sparkesykkelen i LA “Bird”

Fra første dagen vår i LA har vi sett folk kjøre rundt på elektriske sparkesykler i området, og sett de parkert rundt om kring på gatene. Først så lo vi av de og snakket om hvor teit det var og hvor late amerikanere er, hehe, meen så gjorde vi litt mer research og fant ut at det er et konsept som heter “Bird,” som fungerer litt som bysykkel i Norge.  Så i går fikk vi endelig testet det ut, og det er så genialt! Du laster ned en app (her), og legger til betalingsinformasjon og førerkortinfo. Så får du opp lokasjonen til alle Birdene rundt deg (rundt oss var det maaange), og går til den du vil ha hvor du skanner QR koden i appen for å låse den opp. Så er det bare å kjøre! De går ganske fort, så det tok oss bare 7 minutter til Santa Monica sentrum, og det var så gøy å kjøre. Man må kjøre på veiene eller sykkelfelt, men det var ikke noe problem. På en ti-minutters tur betalte vi ca. 20 kr hver, så det er rimelig også! Perfekt måte å komme seg rundt på uten å måtte kjøre.

De blir ladet hver natt av folk som har meldt seg på som ladere, hvor de får en sum per sykkel de lader opp. Likevel var det en del av de som enten var “damaged” eller “not charged” i går ettermiddag, men vi fant to etter sånn 5 minutters leting, så ikke ille. Dette komme vi sikkert til å bruke masse her, så hvis dere skal til LA (spesielt Santa Monica / Venice området), last ned appen og ha det klart først! Dere kan lese mer om Bird på hjemmesidene deres her.

I går hadde vi en så hyggelig dag, så måtte dele noen bilder. Vi lå og solte oss hjemme på balkongen en stund før vi scootret ned til Santa Monica og tok noen drinker og mat på the Craftsman Kitchen & Bar på happy hour. Anbefales, skikkelig koselig sted med shuffleboard! Så ruslet vi langs stranda hjemover, og satt i sola og så på noen gutter gå på en laaang line før vi avsluttet med grillet ribs og coleslaw hjemme, mm. Bra dag!