12 mars, 2018

Google My maps

Alle kjenner jo til Google Maps, men visste dere at de har en funksjon som heter “My Maps? My Maps er rett og slett at du kan legge til “pins” på steder du vil huske i en by eller land. Hver gang jeg skal besøke et nytt sted elsker jeg å gjøre research og finne ut hvor man bør spise, drikke, bo og hva man bør se. Da oppretter jeg et nytt kart i My Maps og pinner steder jeg har lest om og vet er  bra. Når jeg da rusler rundt i en ny by og vi plutselig blir sultne (alle vet at det skjer) så kan jeg bare sjekke kartet og se hvilke restauranter jeg har pinnet i nærheten! Da vet du at du unngår et kjipt turiststed!

Du kan sortere pinsene etter kategorier, og jeg pleier å ha: bo (hotellet eller Airbnben), frokost, lunsj-middag, drikke (barer), shopping, sightseeing og annet.

Her ser dere en smakebit av kartene våre for New York og California. Jeg har gått litt amok i New York fordi det er så mange steder jeg vil spise der.. haha, men bedre med mye enn for lite! Tror ikke vi kommer til å ha noe problem med å finne et sted å spise uansett hvor vi er 🙂 Dere finner My maps her! 

Når det gjelder tips til steder å spise osv., så bruker jeg mye blogger. Jeg søker på “paris tips blog” for eksempel. Da får du ikke en generisk liste, men ofte detaljerte lister med gode tips som du ikke finner andre steder. Eller så er jo Timeout en kjempefin ressurs.