27 mai, 2018

Hollywood Reservoir & eventyrhuset

I dag bestemte vi oss for å gå rundt Hollywood Reservoir, som er en kunstig innsjø mellom Hollywoodland og Hollywood Hills som fungerer som en backup vannkilde for byen. Henrik fant dette stedet og ville gå rundt mest for å se et av husene i Hollywoodland som han hadde lest om, og det skal dere få se snart.

For å komme seg dit kjører du opp bakkene og parkerer langs gatene i området, enten ved Lake Hollywood Dr eller Tahoe Dr som vi gjorde. Turen rundt innsjøen i seg selv er litt over 5 km lang, men vi tok en liten omvei for å se på husene. Mesteparten av innsjøen er inngjerdet da mennesker og dyr ikke skal kunne komme innpå vannet for å holde det rent. Det er en “bro” som går over med fantastisk utsikt over vannet og Hollywood skiltet, og her stoppet vi og spiste en sub vi hadde tatt med.

Vi tok av mot eventyrhuset til Henrik etterhvert og fy søren så fint det var! Det mest eventyrlige huset jeg noengang har sett. Huset blir kalt The Wolf’s Lair og ble bygd i 1928 og ser ut som et slott. Det har til og med et speakeasy rom i kjelleren hvor det går en underjordisk gang opp til hovedhuset, som er fullt av skjulte dører og fantastisk utsikt. Dette huset skulle jeg gjerne likt å utforske. Vi fortsette å rusle rundt i området, spesifikt rundt på Durand street. Alle husene var store, vakre og unike.. og Hollywood skiltet kom stadig nærmere. Det krydde av dyre biler, frodige blomster og planter og utsikt både mot skiltet og downtown LA. Denne turen stod over alle forventninger, den anbefales virkelig for å få en skikkelig LA følelse!