17 juni, 2018

Main Street mellom Santa Monica og Venice

Vi har brukt en god del tid på Main Street, som er en relativt lang gate mellom Santa Monica (3rd street promenade-ish) og Venice. Vi går forbi main street når vi skal ned på stranda, og kjører scooter på den bort til Santa Monica, og det er en gate med kule steder, derfor tenkte jeg å tipse om litt steder å besøke der! Santa Monica kommer i neste innlegg.

På Main Street finner du litt av hvert av kafeer, shopping og restauranter. Når det gjelder kaffe så anbefales en tur innom Dogtown coffee, som jeg skrev om her, et historisk sted med god kaffe (og sikkert god mat). Espresso Cielo er lengre mot Venice men også veldig koselig, og Groundwork Coffee er en lokal kaffeshop med god kaffe! Du finner også et sted som heter The Victorian her, som det tok oss litt tid å skjønne hva er (og er enda litt usikre, haha). Det er tre etasjer: nederst finner du The Basement Tavern som er litt mer bar / utested med livemusikk i helgene (kult sted!), i hovedetasjen er det en restaurant som heter Mamacitas, og en kjempefin bar. Her satt vi og drakk happy hour drinker her om dagen, med en kjempeflink pianist som bakgrunnsmusikk. Det er fint dekorert ute med store trær, lyslenker og palmer! I øverste etasje er det et utested (gaybar) som heter Birdcage, som vi ikke har fått sjekket ut. Jeg tror du også kan ha eventer / bryllup osv. her, så det er ikke sikkert at alt alltid er åpent. Ellers er Ashland Hill bra for øl og GT (og de har et uteområde).

Det er mange restauranter på Main Street, og de jeg vil anbefale er Stella Barra pizza (prøv den med proscuitto og egg, nam!), Jinyah ramen bar (fordi ramen slår aldri feil) og Lulu Cocina Mexicana (rimelig, men tacoene var ikke det beste jeg har smakt). Alle disse har også happy hour, så sjekk det ut hvis du skal innom. Brick + Mortar skal visst være bra for større grupper, og har forskjellige deals hver dag. Manchego skal visst ha god tapas, og M Street Kitchen skal ha fått bra reviews, spesielt for sine egge-sandwiches. Urth Caffé er en organisk kafé som ser skikkelig koselig ut, og er sikkert bra for lunsj eller frokost. Hver tirsdag har de et food truck event ved Heritage Square (der hvor the Victorian ligger). Det varierer litt hva slags og hvor mange food trucks som er der, men ta med et pledd og en flaske vin så lover jeg at det er koselig! På søndager er det farmers marked på samme sted, med de beste jordbærene jeg har smakt (se innlegg her).

Når det gjelder shopping er det litt forskjellig her. Det er en stooor Muji butikk (som jeg savner i Norge!) som bl.a. har bra reiseeffekter, hvis du trenger det. ZJs Boarding House er mekka for skateboardere og surfere, Henrik kjøpte brettet sitt her. Buffalo Exchange er en kul bruktbutikk hvor hvem som helst kan levere klær, men de er nøye på å plukke ut fine ting – til fine priser! Planet Blue er den bohemske jentas drømmebutikk, og de selger bl.a. merker som Love & Lemons – stor, fin og luftig, og også herreklær! Jeg har ikke vært innom så mye mer, men det er flere butikker som ser spennende ut!