25 mai, 2018

Malibu Pier & Point Dume

Her kommer enda et innlegg bombardert med bilder – sorry! Men det var så mye fint å fotografere i Malibu i dag, så det ble så mange fine bilder. Vi dro ut mot Malibu Pier i ti tiden i dag tidlig, og det tok ca 40 minutter å komme seg dit på grunn av en bilulykke på Highway 1 på veien. Malibu er jo en by som strekker seg ca. 48 km langs stranda, så det er mange fine steder å se! Vi plukket ut to av de i dag.

Etter å ha betalt 10$ for å parkere bilen ruslet vi ut til pieren og nøyt utsikten og den rolige stemningen. Ingen sol i dag heller dessverre, men det var lunt og behagelig likevel. Malibu Farm er den ene restauranten der ute, hvor de har en restaurant på begynnelsen av pieren og en kafé ved enden. Etter en tur innom den (svindyre) souvenirbutikken bestilte vi mat på kafeen og satt oss ute for å se på surferne. Pieren ligger rett ved Surfrider beach som du sikkert kan tenke deg hva betyr – det krydde hvertfall av surfere der ute, og de var så flinke! Skikkelig gøy å se på. Maten var veldig god, og skikkelig koselig sted. Har hørt at restauranten også er bra!

Etter vi var ferdige ved pieren satt vi kurs mot Point Dume, som er rett ved Zuma beach, begge to også i Malibu. Point Dume er en gammel vulkan som har blitt brukt som en “sacred space” av indianere og som et holdepunkt for seilere for å ikke kræsje i steinene i nærheten. I dag brukes område i mange filmer! Det var satt opp to trailere der i dag, men de var tomme, så ingen innspilling akkurat nå tydeligvis. Her parkerte vi bilen rett ved Point Dume for 6$ og ruslet sand-stien opp til toppen. Det var mange stier å velge mellom så vi tok det litt på feelingen og gikk dit vi ville. Det var SÅ mange firfirsler der! De bare løp frem og tilbake hele tiden, kjempe søte – helt til Henrik så en stoor en, han skvatt litt da, haha. Utsikten fra Point Dume kan ikke beskrives eller vises i bilder – det var så vakkert! Havet virker så endeløst (som det nesten er, siden det er Stillehavet), strendene på begge sider er så lange, de store og fine husene ligger strødd utover de grønne områdene rundt.. bare wow. Det var kaktus og blomster om hverandre hele stien, og vi så til og med sjøløver! Eller, vi hørte de, så vi måtte ut mot kanten og titte. Vi brukte god tid og ruslet rundt der vi kunne. En skikkelig fin opplevelse.

Vi hadde planer om å gå tur ved Escondido Falls, som også skal være vakkert, men vi orket ikke i dag. Det får bli en annen gang! Det vi gjorde var å kjøre hjem via Kanan Dume Road, som også var en fantastisk opplevelse. Naturen i LA er bare så kul, og her var det masse store daler tettpakket med planter og busker, vingårder og vinåkere og alle disse fine husene. En skikkelig morsom opplevelse å kjøre igjennom der, neste gang skal vi stoppe litt og se!