8 mai, 2018

Museum of Modern Art

Av mine tre tidligere turer til New York hadde jeg aldri fått besøkt Musem of Modern Art (MoMa) så det skulle jeg få til denne gangen. Og det fikk vi til! MoMa ligger rundt Times Square området, og de driver å pusser opp her også så det virker som det skal bli enda større. Selv om det var mer enn stort nok, vi kom oss ikke igjennom hele engang. Så må nok bli en tur til 🙂

Det koster 25$ å komme inn på MoMa, og jeg vet ikke hvor mye trykk det pleier å være der men det var MYE mennesker når vi var der (rundt 12 på en søndag). Det er 6 etasjer, og den øverste tror jeg er satt av til forskjellige utstillinger. Nå var det en amerikansk kunstner som heter Adrian Piper som var utstilt, og det var interessant og spesielt (det er hun dere ser på bildene med kluten i munnen, og mannen i avisen). De andre etasjene tar for seg forskjellige tidsperioder, og det er mange kjente kunstverk her.

Blandt annet finner du Starry Night av Van Gogh, The Persistence of Memory av Salvador Dali og Monets Water Lilies. Og en del pop-art av Andy Warhol og Roy Lichtenstein, mine favoritter! Masse fin kunst, jeg anbefaler virkelig en tur hit. Sett av god tid, ha på gode sko og pass på å ha spist og drukket nok på forhånd 🙂 Og ta en tur innom butikken i andre (?) etasje hvor du finner kule bøker, prints og annet gøy.