18 juli, 2018

on the road again

Etter å ha sovet på en ny campingplass og blitt oppspist av mygg (men vi hadde heldigvis skaffet oss myggspray!) tok vi en liten dagstur til Florence, en havneby langs kysten. Her spiste vi meksikansk mat, ruslet rundt og avsluttet med en iskaffe. En koselig by hvor det blåste MYE. På natta sov vi på en liten “pullout” ved veien ved Cooks Chasm, som har en naturlig geiser (the sprouting horn) laget av bølgene, se bildet under. Det var vind og høye bølger den natten, så vi fikk se vannet som sprutet ut av steinene, skikkelig kult! Det var en del bråk fra bilene (spesielt lastebilene som tutet hele tiden midt på natta?), men vi sov godt.

Etter å ha kjørt mye rundt, sett vakre fosser og fin natur var det endelig tid for å bo på hotell! Det var så luksus etter å ha bodd 9 netter i bilen, selv om det er komfortabelt og gøy, så sier det jo seg selv at det å ha et hotellrom med do og dusj er ganske deilig da! hehe. Vi bestemte oss for å bo en natt i Newport, en annen havneby på Oregon kysten, da vi hadde hørt mye bra. Og det var den! Vi bodde på et fint hotell rett ved vannet, med fantastisk utsikt fra balkongen og den mest fluffy badekåpen jeg noen gang har hatt på meg. Vi ruslet rundt i den ene delen a byen og spiste lunsj på et bryggeri (som hadde elendig service- vi fikk drikken ETTER maten! Vi har hatt så utrolig mye bra service her, så dette var en overraskelse..), kjøpte den søteste mini-alpakkaen som Henrik døpte Taffy (se bilde over) og nøyt en rennende is på BJs (hvor de hadde typ 100 varianter av salt water taffy i alle mulige smaker). Middagen spiste vi nede ved vannet på Clearwater Restaurant– fantastisk ceviche og skikkelig hyggelig sted.

Dagen etter sjekket vi ut (buhu) og ville finne et sted å bade, helst ved en foss. Henrik fant et sted et par timer unna, så vi dro dit. Det viste seg å være svært populært, med god grunn! Det var en stor elv med små-fosser, klart vann, ‘vannsklie’ laget av myke steiner og klipper man kunne hoppe av. Jeg er jo ikke så glad i å bade, men fikk duppet meg, og Henrik sklei ned sklia et par ganger, haha. Det var så deilig å kjøle seg ned, helt perfekt sted. Vi kjørte en halvtimes tid tilbake og fant en annen elv med noen perfekte steder å campe. Her fisket vi, leste bok, lagde kyllingsuppe til middag og koste oss. Det viste seg at spotten vi hadde valgt var litt party-sted, og siden det var fredag kom det en ungdomsgjeng på hver side av oss.. så vi fikk kjørt litt nedover veien og parkert et annet (stille) sted. Det var flere som spurte oss hvordan vi hadde funnet stedet, så tydeligvis en skjult perle!  Bare se på den idyliske frokost-plassen!