13 juli, 2018

On the road #vanlife

Hei fra Oregon! Endelig har vi kommet oss til neste stat på lista, og det er her vi hovedsakelig skal være i campervan-perioden. Vi har så og si ikke dekning mesteparten av tiden, og heller ikke strøm, så det blir ikke så mye blogging. Akkurat nå sitter vi på et hotell ved stranda i Newport (en søt liten havenby), så da får jeg laget noen innlegg!

Det aller beste med denne delen av turen er at vi ikke har noe å rekke, og vi kan dermed stoppe innom alle de stedene vi vil på veien. Hvis vi ser en thrift shop, kul kafé eller fin strand/elv/innsjø er det bare å stoppe og bruke den tiden vi vil der, uendelig deilig! Vi har plukket opp mange fine skatter (og minner) allerede (Henrik har begynt å samle på ringer og vi har flere fine vinglass og lysestaker til samlingen!).

Første kvelden etter vi dro fra Anchor Bay stoppet vi på en strand ca 20 minutter videre nord for Fort Bragg, som vises på bildene over. Vi hadde lest om denne plassen på en blogg, og det var et perfekt (og lovlig) sted å sove en natt. Det var et par andre som campet i telt på stranda, og vi plasserte vanen så vi hadde den fineste utsikten til vannet – fantastisk å våkne til! Vi lagde bål, spiste tomatsuppe og ostesmørbrød og koste oss med rødvin og god musikk.

Dagen etter dro vi rundt til småbyene i området for å handle inn litt vi trengte også kjørte vi oppover kysten for å se etter et sted å sove. På veien kjørte vi igjennom en stor Redwood skog med massive trær.. man føler seg så liten! Vi fikk se alle tre typene av redwood trær (den ene finnes bare langt uti fjellene i Kina). Så var det leting etter et sovested.. vi fant ikke noe sted som virket lovlig og trygt så vi endte opp på en Walmart parkeringsplass i Crescent City. Det er en del Walmarts man får lov til å sove i parkeringsplassen på, så det er genialt når man ikke finner noe annet! Det er visst en del andre butikker / restauranter som Cracker Barrel og Home Depot man også kan sove hos så lenge man spør. Det ble bagels med kremost og kortspill inne i vanen på kvelden, veldig koselig det og. Overraskende lite bråk og vi sov SÅ godt haha, av alle steder.

Dagen etter kjøpte vi oss kaffe og kjørte over Oregon grensen til Gold Beach! En liten, søt by som hadde en diner hvor vi spiste frokost. Vi ruslet litt i byen, innom en (dårlig) skatepark, en butikk hvor de solgte ting laget av et type tre fra California (hvor eieren ga oss tips til fine turer i Oregon) og en matbutikk. Så gikk vi en kjempefin tur i San Salvadore park ned til vannet. Stien var ganske bratt så det ble en slitsom tur opp, men deilig å røre på seg! Så fant vi en perfekt pullout langs veien og stranda hvor vi fikk se solnedgangen og sovnet som noen steiner igjen. Vi sover så godt i den bilen at vi nesten gruer oss til hotellseng (Hehe neeida).

Dagen etter stod vi opp tidlig, da man ikke har lov å parkere mer enn 12 timer på et sted i Oregon. Vi skulle uansett kjøre fire-fem timer mot midten av Oregon så det gikk fint. Vi måtte kjøre igjennom California igjen også oppover inn i Oregon en annen vei, og vi kom til slutt til Medford hvor vi skulle innom Rei. Rei er en fantastisk friluftsbutikk som har ALT du trenger! Kjempegøy å gå der, og de ansatte er flinke og hyggelige. I Oregon er det heller ikke skatt på ting du kjøper, så vi har spart litt større kjøp til her. Jeg fikk meg vind/regnjakke og turbukse, Henrik fikk seg kikkert, turbukse, en sykt digg turstol og litt div. Vi stocket opp på Trader Joes (everything krydder, endelig!) og kjørte mot Crater lake. På veien midt i skogen fant vi en kjempekoselig Campground med ledig plass til 8$ natten! Vi har ihvertfall funnet ut at Campgrounds er perfekt for oss. De har ikke strøm, vann eller Internett, men du får stooor plass med piknik bord, bålpanne og det koster så og si ingenting! Strøm og wifi klarer vi oss uten, og vann har vi jo i bilen. RV parker har som oftest tettere plasser og mere bråk.. ikke helt det vi hadde tenkt oss. Vi har også en solar shower som fylles med vann og varmes av sola, så kan man dusje ute i fri natur, woop!

Crater Lake og noen fiine fosser får dere vente med til neste innlegg 🙂