20 juli, 2018

En liten Portland-guide

Okei, Portland! Her kommer et laaangt innlegg, så hent deg en kaffe og enjoy. Vi hadde hørt og lest mye bra om Portland, spesielt at det er en by kjent for god, økologisk og rimelig priset mat (og bra craft beer og kaffe) og det må jo bare bli bra. Det har vært en liten food-truck-revolusjon her, hvor flere av food truckene som har begynt her har vokst seg til store restauranter / kafeer og åpent flere steder i USA. Det er kult! Vi hadde totalt tre netter og fire dager i Portland, fordi vi dro dit grytidlig for å rekke VM finalen på søndag (som var MYE mer populært enn vi trodde, selv så tidlig på en søndag, haha). Vi bodde på en Airbnb i Pearl District, som er et rolig nabolag med mange kule restauranter, barer, kafeer og fine hus. Det ligger ikke så langt fra Downtown hvor man finner mange butikker og mye liv. Andre siden av elven, spesielt Hawthorne street, er også verdt et besøk. Vi har gått og tatt Uber (some er relativt billig), men det skal visst være et bra trikke-system og lønnsomt å leie sykler hvis det ikke er for varmt.

Vi har spist, drukket, GÅTT, sett uendelige mange fine roser, vært på kino, klagd på varmen (rundet 39 den ene dagen, det er litt for mye i en storby), handlet masse vintage og vært på museum. Her kommer en mini-guide til steder å spise, drikke, shoppe og se!

SPISE

Fried egg im in love (food truck)
Hands down den beste breakfast sandwichen jeg har smakt. Digg surdeig brød og perfekt balanse mellom egg, ost, aioli, pesto osv. De hadde et område man kunne sitte på ute og til og med mimosas og øl. Hit MÅ man, det var så godt.

Bamboo sushi
En litt eksperimentell sushi / japansk restaurant med utrolig god mat og kul stemning. Vi prøvd en sake-flight og fikk smak tre veldig gode saker. De ansatte var så hyggelige og hjelpsomme, og maten var så god! Vi tok et par småretter (røkt makrell, nam) og noen sushi-ruller. Dere må nesten bare se menyen for å se kombinasjonene av ting her.

Sizzle pie
En tilfeldig “fast-food-pizza-restaurant” (?) vi ramlet inn på som viste seg å være et perfekt lunsjsted. Kjøp et par pizza-stykker by the slice og en kul draft beer og nyt!

Mothers bistro and bar
Også et sted vi ramlet inn på for å slukke tørsten pga varmen, som viste seg å være veldig hyggelig. Det var tilfeldigvis happy hour, så god pris på øl og vin og småretter (prøv pigs in a blanket, nam)

Ava gene’s
Kåret til en av Portland sine beste restauranter, og med god grunn! Veldig god mat, drinker og vin og fantastisk service. Jeg spiste bolognesen som var noe av det beste jeg har smakt. Selv om det var en fin opplevelse levde det ikke heeeelt opp til forventningene, men de var jo skyhøye.

Voodoo doughnut
Den mest kjente doughnut sjappa i Portland, så vi måtte jo innom selv om vi egentlig var stappmette, haha. De har kreative og morsomme doughnuts, og vi delte en som var så god. Smakte akkurat som en doughnut skal smake. Morsomt interiør og kul logo! De tar kun cash.

Kens Artisan bakery
Her spiste vi frokost to dager på rad- gode sandwicher, bakst og islatte! Hyggelig sted med noen bord ute i skyggen. De serverer kaffe fra Stumptown coffee (food-truck blitt kafé) og leverer brødet sitt til Ava Gene’s!

Salt and straw
Vi var ikke innom her, men var der et par ganger i LA (som jeg tipset om her). Salt and straw begynte i Portland, så hvis du er her må du innom! Det var kjempelang kø selv halv 11 om kvelden, haha!

Andre restauranter vi ikke fikk testet men jeg har lest mye bra om: Pok Pok (thaimat), Tusk (søsteren til Ava Gene’s), Piazza Italia, Tin Shed garden Café, Bread and Inn, Lardo, Mi Mer Mule, DOC.

Drikke

Stumptown coffee
Vi var ikke innom her men drakk kaffen deres på Kens artisan bakeri, og den var god! Stopp innom hvis du kan.

Mcmenamins bar
En tilfeldig bar vi var innom mens vi ventet på bord hos Bamboo Sushi. Bittelite med live musikk, verdens hyggeligste bartender og god GT med Aviation gin (laget i Portland og eid av Ryan Reynolds- også veldig god on the rocks).

The Pope House Bourbon lounge
En restaurant / bar med fokus på bourbon, som har verdens koseligste ute-område med masse twinkle-lights og rolig musikk. Gode drinker, bra service, god mat og veldig god bourbon (Henrik drakk Bookers – den var så god). Dra hit for stemningen, og happy hour hele dagen på mandager!

Andre drikke-steder vi ikke fikk testet: Grendels Coffee shop, Coava Coffee Roasters, Multnomah Whiskey Library

Å gjøre (sightseeing, shopping, museum)

Vintage shopping på Hawthorne street
På denne gaten finner du mye kult, blant annet en hel haug med store vintage / bruktbutikker! Den kuleste var helt klart Red Light Clothing Exchange, som har en god samling av spesielle, litt sære men også veldig kule plagg. Jeg fant en fantastisk paljett/glitterkjole og genser til 600 kr til sammen.. sånne plagg som vanligvis går for tusenlapper andre steder, kupp! Buffalo Exchange og Crossroads Trading Co. er også bra, her leverer folk klær, så det er mer brukt enn vintage. House of Vintage hadde MYE kult, men det var så varmt der inne at vi ikke orket mer enn fem minutter, dessverre.

International Rose test garden
Rose-hagen i Washington Park ble laget i 1917 og har over 10 000 rosebusker med over 650 forskjellige type roser, så du kan bare tenke deg hvor utrolig godt det lukter. Det var så mange fine farger, typer roser og pene trær.. fantastisk å rusle rundt der, virkelig verdt en tur! Den Japanske hagen er rett ved, men vi gadd ikke å betale inngang dit denne gangen. Shakespearehagen er også verdt en tur, her finner du alle planter han nevner i bøkene sine.

Bagdad Theatre
Dette er en kino fra 1927 som ser så og si lik ut som den gang, og som viser en film tre ganger om dagen. Vi måtte vente på å sjekke inn på Airbnben og trengte å komme oss unna varmen, så vi så Antman and the wasp som gikk kl 12. Her kan du kjøpe pizza-slices, øl, popkorn og snacks! Det var digge seter med bord foran, og generelt sett var hele teateret dødskult.

Powell’s books
Den største og kuleste bokbutikken vi har vært innom, altså wow. Den var så uendelig stor, stappfull av kule bøker og håndskrevet notater med tips fra de som jobber der og besøkende. Her finner du garantert noe du vil ha, uansett om du liker å lese eller ikke. De hadde en egen avdeling med “doll collecting” til og med, haha. Ser dere på bilde over her ser dere kanskje også bilder fra Oregon Trail spillet som jeg linka til i forrige innlegg, haha!

Pittock mansion
En villa bygget i 1914 av Pittock familien, som hjalp med å grunnlegge Portland som by på slutten av 1800/begynnelsen av 1900 tallet. Vi kjøpte med oss frokost og dro opp dit for å se på den fine utsikten over Portland, og rusle rundt i hagen. Inngang kostet 11$ per person og var SÅ verdt det. Det er det fineste huset jeg noen gang har vært i. De har fått møbler donert og innredet rommene etter de forskjellige tidene det har bodd noen i huset. Det var så mange fine detaljer (tapet, tak, kjøkkenet-wow), og morsomt å lese om alle de forskjellige rommene og hvordan de ble brukt! Bildene er under, det var for mange fine til å bare velge et par.