5 juni, 2018

Salvation Mountain

Et sted vi hadde veldig lyst til å se på turen var “Salvation mountain,” som ligger i Slab City midt uti ørkenen i California, ikke langt fra Palm Springs. Vi vurderte veldig om vi skulle gidde siden det var en to timers omvei, men jeg er såå glad vi tok turen- for et sted!

Vi kjørte fra Blythe hvor vi overnattet en natt (dessverre en dødende by, som ikke hadde stort å by på bortsett fra moteller og fast-food) til Salvation Mountain. Naturen på veien var utrolig fascinerende. Først kjørte vi forbi Colorado river, og fikk sett de små elvene (aqueduct) de har laget for å gi vann til jordbruket. Det var mange ranches på veien, og bittesmå byer som vi kjørte igjennom på typ 2 minutter. Så var det frodig ørken og høye fjell på hver side av veien, og plutselig var det bare masse sand på hver side (og midt på veien i områder). Også var det masse palme-dyrking! Det var morsomt å se.

Til slutt kom vi til målet. Salvation Mountain er bygget av Leonard Knight, som dessverre døde i 2014. Han bygde et fjell med høyballer dekket i adobe leire (blant annet), og malte det i alle mulige farger. “Fjellet” er laget av religiøse grunner, og det er dekket med sitater fra bibelen og “God is love” kan sees overalt. Det var overraskende stort, med mange huler vi kunne gå inn i, og mye å se og lese overalt. Fantastiske farger er brukt, men når jeg ser på tidligere bilder ser du at det har fadet en god del, dessverre. Man må følge “the yellow brick road” han har malt igjennom hele fjellet for å ikke trokke på noe og ødelegge.

Rundt fjellet er det mange camping biler og andre merkelige “hjem,” og her bor folk uten vann og strøm. Det er kjent for å være det siste “frie” stedet i USA. Vi var ikke inne i selve Slab city, men det var fascinerende å se hvordan de bor likevel.. og i den varmen! Vi kjørte forbi Salton sea på vei tilbake til LA, som er en stor innsjø i området. Den ble til da en aqueduct ble oversvømt, men nå er den ganske “død.” Alt i alt var hele området skikkelig fascinerende, så hvis man har tid anbefaler jeg at man tar turen innom! Husk å ha nok bensin, vann og snacks i bilen.. det er ikke veeldig mye å stoppe innom på veien 🙂 Det er gratis å besøke Salvation Mountain, og du kan evt. donere penger som går til vedlikehold. Det er også parkering på området, så ikke noe problem!