11 juli, 2018

If you’re going to San Francisco

Siste stopp på turen var San Francisco hvor vi hadde hele fire netter! På veien fra Napa tok vi en liten runde: første Napa Outlets (relativt liten men med alt du trenger), så til Hippie Tree, innom Sausalito for lunsj også sightseeing på Golden Gate Bridge.

Hippie Tree var dødskult! Elise hadde fått tips om å dra dit, ellers tror jeg aldri vi hadde tenkt på det. Vi kjørte opp en bratt bakke og parkerte gigantbilen vår på et sted det var lov (det er et nabolag, så pass på å ikke parker der det er rødt på fortauet). Så gikk vi til treet, som er et stort eukalyptus tre med den mest fantastiske utsikten – wow (jeg vet jeg sier dette om absolutt alt, men alt er så fint så bare with me)! Det var satt opp to husker man kunne bruke, og ja, bare se på utsikten!

Sausalito er en liten by på andre siden av Golden Gate Bridge som har mange små, koselige butikker og restauranter. Vi spiste på Bar Bocce som virkelig anbefales – rett ved vannet og GOD mat! Vi ruslet litt rundt før vi kjørte videre til broen. Her blåste det helt sykt mye, nesten så jeg trodde vi skulle gå over ende, haha (ikke lurt med løst hår og lett sommerkjole heller..). Men den er fin å se, og vi hadde flaks med været!

Så var det San Francisco! Vi bodde på Kensington Park Hotel rett ved Union Square, så veldig sentralt, og det var deilig. Hotellet var fint, men liiiitt små senger. Det gjorde de opp med gratis sherry hver ettermiddag, haha. Vi var innom Fishermans Wharf og Pier 39 og kikket i folkemengden, fant noen kule barer og utesteder i området (Swig, Pagan Idol (tiki bar!) og Roadhouse), spiste kinesisk i Chinatown og brasiliansk charcuterie (billigere til lunsj og så digg), spiste Mongolian Hot pot, handlet vintage i Haight-Ashbury og var innom Japantown. Sistnevnte var skikkelig kult! Det er egentlig bare et senter med Japanske butikker og restauranter. Det var også show utenfor med høye trommer og sang. Jeg kjøpte en fin, glitrende hårklype på den mest glitrende butikken jeg har sett og vi kjøpte noen veldig rare kuler med røyk oppi.. det var gøy, haha.