5 juli, 2018

Santa Monica

Her kommer et litt forsinket innlegg om Santa Monica! Santa Monica er faktisk en forstad i Los Angeles, for selve LA er egentlig bare Downtown. Visste dere at det bor 17 millioner (!) mennesker i LA + forstedene!? Ikke rart det er så mye trafikk.. haha. Så ja, Santa Monica er jo da en “by” i seg selv. Vi har hovedsakelig hengt i de kjente områdene, altså ved Pieren og 3rd Street Promenade, som er en av de få handlegatene i LA hvor det ikke er biler, så det er her jeg skal tipse om litt diverse!

Jeg skrev litt om pieren her, og det er virkelig koselig der! Nå som det er litt mer sommer er det helt KAOS der i helgene. Det var så mye folk sist at vi bare snudde og gikk andre vei, så kan nok anbefale å prøve å være der i ukedagene eller tidlig på dagen. Her er det også en arcade som faktisk er skikkelig gøy, haha, vi har vært innom flere ganger for å spille litt! Stranda rundt er fantastisk, og det skjer alltid noe: surfere, folk som går på line, musikere og dansere som har show, yogis på gresset og folk som tøffer seg på “The original Muscle beach.” Kjøp en øl (i en brown paper bag) og sett deg og se på livet i sola. Hvis du rusler oppover fra pieren kommer du til 3rd street promenade, som også består av et shoppingsenter. Øverst på senteret finner du en fin kino (ArcLight) som vi har besøkt flere ganger, og en food court med masse bord ute og fin utsikt.

SPISE

Når det gjelder mat så er det nok å velge i i Santa Monica, og jeg tror du finner noe for enhver smak. Hvis det er én ting du må gjøre, er det å dra innom Sidecar og kjøpe doughnuts, som jeg skrev om her. Og hvis det er én ting til du må gjøre er det å spise sushi på Sugarfish… vi har spist mye sushi i løpet av livet, men dette tok kaka, det var SÅ godt. De har ferdigmenyer til en god pris, så prøv en av de! Jeg har hørt at Fig skal være bra, og samme med Blue Plate Taco, som vi ikke har rukket å sjekke ut. Obicá er en kjederestauran som spesialiserer seg i mozzarella, som jeg er så lei meg for at vi ikke har fått besøkt. Eller så er det jo masse mer, så bare å gjøre research så finner du nok noe du liker!

DRIKKE

Det er også mange steder å drikke her, og vi har blant annet testet ut The Craftsman (fin pris på happy hour drinker og gode tater tots), The Misfit (litt fullt i baren, med gode drinker) og The Bungalow. Sistnevnte hadde jeg gledet meg til å besøke lenge, og med god grunn. De har et stort uteområde med masse sittegrupper, og et “hus” med forskjellige rom du kan sitte i. Peis både inne og ute, biljardbord, ping pong, mange flotte barer.. litt dyrt, men verdt et besøk! Det er også verdt en tur opp på the Shangri La Hotell i Onyx Baren, hvor du får en fantastisk rooftop-view av hele Santa Monica (spesielt fint i solnedgangen).

 

SHOPPING

Santa Monica er også et bra sted å shoppe, da både senteret og 3rd street (og gatene rundt) har alt du trenger av butikker! Her finner du mange av kjedebutikkene som H&M, Zara, Victorias secret, Apple store, Nordstroms, Nike, Uniqlo osv., og flere luksus butikker som Tiffanys og Louis Vuitton. Anbefaler en tur innom Pac Sun for badetøy og kule klær, Lululemon for yoga-tøy og Rei for alt mulig tur-utstyr! For mer spesielle butikker anbefaler jeg å dra til Abbot Kinney, som jeg skrev om her, eller Melrose Avenue.