30 juli, 2018

Slutten av van-reisen

Her kommer en liten oppsummering av slutten av van-reisen vår! La Conner var en utrolig søt, rolig og sjarmerende by. Vi bodde på en bed & breakfast som jeg ikke kan anbefale nok, The Wild Iris Inn. Eieren var en hyggelig dame som ga oss cookies når vi sjekket inn og hadde et skap fullt av DVD-er vi kunne låne (nostalgi!). Rommet var like koselig – til og med med peis! Frokost var inkludert og det var ikke bare en vanlig buffet, men de lagde breakfast sandwiches til alle som spiste der. Vi spiste også det beste meksikanske måltidet vårt på hele turen i La Conner på COA – det var så godt at jeg måtte sende de mail senere og spørre om oppskriften på chipsen og salsaen deres, haha. Vi spiste også en bedre middag på en fiskerestaurant rett ved vannet, snakket en hel del med våre kanadiske naboer og fikk masse Seattle tips av servitøren vår. Veldig koselig by med godt utvalg av vintage / antikvitetsbutikker hvor vi fant mye gøy.

Etter hotellnatten satte vi oss i bilen igjen og kjørte mot Diablo Lake. Vi hadde planer om å kjøre helt dit, men fant et området ved en elv som var perfekt å sove på. Vi forberedte oss på å se “day use only” eller “no camping” skilt som overalt ellers men.. ingenting! Her hang vi i hengekøye ved elven, leste og så på twilight, hehe. Dagen etterpå fikk vi kjørt helt til Diablo lake, som har den meste fantastiske fargen på vannet. Det er en campingplass der hvor det stod at det var fullt, men vi hadde flaks og fikk plass likevel. Henrik duppet seg i vannet (som var 11 grader..) og ellers bare slappet vi av i sola før vi lagde fajitas og en siste runde med s’mores på bålet. Diablo Lake får fargen sin fra alle isbreene rundt, som smelter og tar med seg mineraler ned i vannet. Det var ganske utrolig, og veldig kult å ha sett!

Deretter satt vi kursen mot Snoqualmie (ikke spør meg hvordan man sier det, haha) som er kjent for… Twin Peaks! Både Snoqualmie, North Bend og Fall City har steder som er brukt i innspillingen, og vi tok en liten rundtur. Første stopp var “Twedes Café,” kjent som the Double R diner i Twin peaks, og det var nesten helt likt. Her måtte vi selvføgelig ha a damn fine cup of coffee og cheery pie 🙂 Vi var også på the Roadhouse Inn som de har filmet en del utenfra, også gikk vi og så fossen fra introen! Den var veldig fin, så gøy å ha sett. Rett ved fossen ligger hotellet som også er brukt i innspillingen, hvor de hadde en butikk som solgte masse gøy. Veldig glad vi fikk sett alt, og det ligger bare 30-40 minutter unna Seattle.

Vi sov en natt på et Casino i Snoqualmie, også neste natt kjørte vi inn til Seattle og overnattet på en Park & Ride (hvor folk parkerer for å ta kollektiv inn til byen). Det funket fint, men var ganske utholdelig varmt. Vi fikk pakket om, kastet søppel og gjort klart bilen til levering, så var det straka vegen Seattle! Det innlegget kommer snart med masse tips 🙂