5 juni, 2018

Noen tanker om LA

Når jeg har fortalt folk at vi skal være nesten 6 uker i LA, er det mange som har spurt hvorfor der?” og tenkt at det er et kjipt sted å tilbringe så mye tid. Det er jo kjent for å være en dyr, trafikkert by uten spesielt mye “skjønnhet.” Jeg skjønner godt tankene, og har flere ganger lurt på om vi heller burde velge et annet sted, men nå er jeg SÅ glad vi valgte LA! (vi var veldig nære på å velge Huntington Beach bl.a.)

Trafikken er KAOS, og det er alltid kø uansett hvor du skal eller når du skal dit. Du må bare belage deg på å stå i kø, og passe på å ha god musikk, vann og bensin i bilen, så det går det bra. Vi har blitt veldig glade i å kjøre de mindre veiene for å se litt mer, og kunne ha vinduet nede og kjøre i roligere tempo, selv om det tar litt lengre tid. Avstandene her er jo helt sinnsyke, og det tar såå lang tid å komme seg steder. Akkurat dette syntes jeg er litt kjipt, for jeg hadde jo funnet mange restauranter jeg ville teste ut i bl.a. Hollywood eller Downtown. Men når det tar 30-40 minutter med bil hver vei så er det liksom ikke helt verdt det. Jeg tror vi alt for vant til lille Oslo med lett tilgjengelig trikk, hehe <3 Sånn sett er jeg også veldig glad vi valgte å bo her vi bor. Vi har lett tilgang til stranda, Santa Monica med shopping og restauranter og det samme i Venice. Her skjer det mer enn nok, så de to neste ukene blir nok tilbrakt hovedsakelig rundt dette området.

Men hallo- LA er så fantastisk på mange måter! Først og fremst er naturen fascinerende, og de rullende dalene du finner rundt om kring er så utrolig kule. De kan ikke beskrives, du må nesten se de selv. Havet virker uendelig her, og strendene er så lange og fine.. og det er blomster OVERALT. Så mange fine farger og forskjellige typer, føles ut som vi bor i en botanisk hage. Været er faktisk helt perfekt. Til tross for litt kald vind og overskyet i starten har det nå blitt helt perfekt- 22 grader og litt bris, deilig og varmt men man “dør” ikke av varmen (slik som hjemme? heheh). Menneskene er hyggelige og det bugner av restauranter, barer, butikker, kafeer.. du finner kule og gjennomførte steder på hvert gatehjørnet. Bare å rusle ut døra er et eventyr. Og alle områdene- Hollywood hills med skiltet og de stooore vakre husene, downtown som har et kult vibe, Beverly Hills og Rodeo Drive med luksusbutikkene og Santa Monica og Venice som igjen er fantastiske.. jeg skulle gjerne vært her enda lenger og utforsket!

Så ja, trafikken og størrelsen er kjip, men det er ikke kjipt nok til at det ikke er et fantastisk sted. Kom deg litt bort fra tursistfellene (hollywood walk of fame, grøss) og gjør litt research så lover jeg at du får det fantastisk hvis du besøker.