26 mai, 2018

The Broad i DTLA

Jeg fant ut om museet “The Broad” da jeg så noen som la ut en Instagram med America skiltet, og dette har stått høyt på to-do listen min. The Broad er et relativt nytt moderne museum i downtown LA, designet av Diller Scofidio + Renfro, så hele bygget i seg selv er kjempekult. Det er mer enn 2000 kunstverk i bygget, men det er ikke plass til å vise alle samtidig. The Broad er gratis å dra på, men de legger kun ut billetter en gang i måneden for neste måned, så man må være rask hvis man skal få billetter. Eller så kan man stille seg opp ved døra og håpe at man får tilgang den dagen. Jeg fikk heldigvis billetter til mai, og vi var en tur der på tirsdag!

Noen tips jeg hadde fått med meg var å gå rett til å sette seg på liste for å se Yayoi Kusama’s “inifity mirrored room,” hvor vel person får ca 1 minutt der inne. Vi gjorde dette med en gang, men det var nesten 2 timers ventetid og Henrik var i dårlig form, så vi fikk det dessverre ikke med oss – men det ser skikkelig kult ut! Et annet tips er å last ned appen deres så kan du gå rundt og høre om de forskjellige kunstverkene mens du ser på de! Parkering koster 15$ for 3 timer i garasjen der, litt dyrt, men likevel så får du jo gratis inngang. Du må få parkeringsbiletten validert før du går ut for å få billigere pris i garasjen.

Museumet var så kult, i hvertfall mesterparten av det, og vel verdt å dra på! Som nevnt er bygget i seg selv laget på en morsom måte, så du føler at du går inn i en hule opp rulletrappen eller hvis du går ned trappene. Det er masse popart kunst av Roy Liechtenstein og Andy Warhol, og mye moderne og sært. Min favoritt var helt klart Jeff Koon sin “balloon dog” statue! Den var så stor og shiny og fin, vil ha en miniversjon i stua, haha. Det var en god blanding av kunst på veggen og statuer, og helt passe med mennesker. Anbefales virkelig hvis du får billetter! Vi hadde egentlig tenkt til å utforske downtown litt mer, men siden Henrik ble dårlig dro vi hjem. Vi fikk også sett Walt Disney konserthuset som ligger rett ved siden av, som er arkitekttegnet.