4 juni, 2018

Tucson, Arizona

Etter Scottsdale kjørte vi en kort tur til Mesa, hvor vi hentet en ring (!) og dro videre til Tucson for å feire. Som de fleste sikker vet vokste jeg opp i Tucson, hvor jeg bodde i hele syv år. Jeg har så mange gode minner derfra, men det er noe helt nytt å være der som “voksen,” hvor jeg setter mye mer pris på den fine naturen og den tørre varmen. Jeg kan egentlig ikke skjønne hvordan vi holdt ut med varmen (men vi bodde jo så og si i bassenget) og at jeg ikke var mer redd for dyrene (vi hadde javelinas, klapperslanger, coyoter og bobcats i hagen.. for å ikke nevne skorpioner og firfisler inne!). Bare tanken på at det kunne dukke opp en slange på veien mot hotellrommet fikk meg nesten til å løpe, lol. Men, Tucson er et helt unikt sted. Det er et av de få stedene hvor det vokser saguaro kaktus (de “standard” høye kaktusene med flere armer) som bare finnes i the Sonoran dessert. Det er ørken der, men den er veldig frodig, og det er fjell som ser ut som de er photoshoppa inn i himmelen. Jeg kommer med noen Tucson tips nederst i innlegget.

Uansett, vi besøkte Tucson med familien min for tre år siden og da tilbrakte vi en dag på the Westin La Paloma, som er et kjempefint hotell med et fantastisk badeområde, så vi visste at hit skulle vi tilbake. Vi tilbrakte en natt her i det fineste rommet, hvor vi fikk vin og ost av hotellet for å feire! Så fikk vi ligget ved bassenget leeenge både tirsdag og onsdag, hvor vi drakk drinker, kasta oss ned vannsklia, bada hvert 5. minutt og testet ut mineral-bassenget (som er sånn minus 10 grader… neida). Vi spiste middag ute på hotellet med gresshoppene og de vakre fjellene i bakgrunn. Åh, det var helt fantastisk!

Jeg var jo barn (5-12 år) da vi bodde i Tucson, så jeg har fått pappa til å supplere med litt tips til hva man kan finne på der!

– Gå tur i Sabino Canyon (fin måte å se naturen, det går bil både opp og ned hvis du bare vil gå den ene strekningen)
– Spille golf
– Spise Meksikansk mat (vår favoritt var Molinas!)
– Besøke Tombstone
– Besøke «desert museum» og filmbyen «Old Tucson Studios»
– Ta en lørdag kveld på 4th Avenue hvor ungdommen fra UoA holder til på kveldene
– Se en american football kamp på UoA stadion med tailgate parties utenfor før kampen
– Besøke ute-senteret La Encantada
– Så finnes det noen fantastiske huler som heter «Colossal Caves», super spennende!